headset-solid
085 482 60 00
Afspraak
Contact

Presentatie cybercrime bij Werkgevers Drechtsteden Industriedag

Douwe
24-nov-2016 14:25:04

Afgelopen 10 november was de jaarlijkse Werkgevers Drechtsteden Industriedag, met als thema: “Cybercrime, waarom het ons allemaal raakt”.

Het thema cybercrime is niet zomaar gekozen. Deze toenemende en anonieme vorm van criminaliteit is een groot risico voor ondernemingen. Veel bedrijfsprocessen zijn afhankelijk van een goed functionerende ICT omgeving en cybercriminaliteit vormt een grote bedreiging hiervoor. Toch zijn veel bedrijven en organisaties zich niet volledig bewust van de risico’s. Deze onbewustheid van overheden, ondernemers en de particulier is te verklaren. Cybercrime is immers vaak niet tastbaar zoals de meeste criminele activiteiten dat wel zijn.

Tijdens de Industriedag hebben we getracht om aan de hand van sprekers als Rob van Wijk, Danny Mekic en Dave Maasland het onderwerp tastbaar te maken. Of het nu ging over de cijfers van cybercrime, de live hack van het publiek en de confronterende inzichten in de wereld van social media en internet; de reacties alom waren duidelijk. Hier moeten we wat mee, maar wat? En vooral: hoe? Een belangrijk vraagstuk dat voor elke onderneming anders is. Middels onze Workshop “Cybercrime, wat nu” gegeven door Jaap van Oord hebben we hier een eerste aanzet in gegeven.

Met onze expertise op gebied van ICT beveiliging, ondersteunen we bedrijven bij het opzetten van een passend beleid. We komen graag langs om onze kennis te delen en te sparren over ICT security van bedrijven. Wilt u hier meer over weten? Neem gerust eens contact met ons op!

Wil je meer weten over Fourtop ICT?

Maak gerust een afspraak, bij ons ben je altijd welkom!

Dit vind je misschien ook leuk

Verhalen over Beveiliging