headset-solid
085 482 60 00
Afspraak
Contact

Wij zijn een B Corp!

Mieke
2-okt-2023 8:58:59

Enorm trots, we zijn met Fourtop ICT een gecertificeerde B Corp.

We dragen al jaren ons steentje bij aan een duurzamer milieu, People Planet Profit is niet voor niets één van onze kernwaarden, maar we kunnen het nu ook daadwerkelijk aantonen dankzij het mooie B Corp-certificaat. B Corps (kort voor Benefit Corporations) zijn bedrijven die hun producten of diensten inzetten voor een betere wereld. Een absolute voorwaarde om gecertificeerd te worden is het hebben van een missie die niet alleen draait om het behalen van winst, maar waar ethisch, transparant en duurzaam wordt gehandeld. Hier herkennen wij onszelf als Fourtop ICT zeker in!

Bij Fourtop ICT is duurzaamheid enorm belangrijk, we delen onze kennis en kiezen bewust voor een duurzaam alternatief. Het maken van een betere wereld begint bij onszelf!”

 

Na zeer uitgebreid onderzoek voldoen we onder andere aan de volgende voorwaarden om onszelf een B Corp te mogen noemen:

Governance

 • Een duidelijke duurzame missie, op zowel lange als korte termijn
 • Ethisch ondernemen en transparantie richting collega's, partners en klanten

Workers

 • Zorg voor personeel, waaronder gezondheid, veiligheid, mogelijkheden tot doorgroeien, financiële zekerheid en stabiliteit
 • Hoge mate van betrokkenheid en tevredenheid van personeel. Onze Great Place to Work certificering is hierbij dan ook een fijne bevestiging   

Community

 • Diversiteit, gelijkheid en inclusiviteit
 • Een positieve economische impact
 • Maatschappelijke betrokkenheid en bijdragen aan goede doelen

Environment

 • Duurzaam ondernemen, voor een beter milieu op het gebied van klimaat, water en leven
 • Recyclen, hergebruiken van grondstoffen
 • Duurzaam pand

Customers

 • Een goed en duurzaam klantbeheer

We zijn in goed gezelschap met onze B Corp status, namelijk met wereldwijd rond de 7.500 certified B Corporations in meer dan 90 landen en 160 industrieën. Je kunt hierbij denken aan bedrijven als Tony Chocolonely, Rituals, Ben & Jerry’s, Dopper, en Innocent Drinks. Dankzij het internationale B Corp netwerk kunnen B Corp organisaties elkaar inspireren en elkaar helpen met hun missie.

Dit is voor ons een reden geweest om mee te doen aan de mooie en vooruitstrevende beweging. Met elkaar maken we namelijk een nog grotere impact en we doen dit allemaal met één doel: “Using business as a force for good”. Als een gecertificeerde B Corp voldoen we aan de hoge normen voor sociale en milieu gerelateerde prestaties en laten we daadwerkelijk zien dat we onze commerciële, sociale en duurzame doeleinden succesvol met elkaar combineren. We ondernemen verantwoord en maken de wereld graag een stukje mooier!

B Corp Fourtop ICT

Wil je meer weten over Fourtop ICT?

Neem dan contact met ons op en maak een afspraak. Bij ons ben je altijd welkom!

Afspraak

Dit vind je misschien ook leuk

Verhalen over Nieuws