Blogs

Beveiligingstips voor veilig reizen!

Terwijl je je voorbereidt op een welverdiende vakantie, is het belangrijk om de veiligheid van je technologie en data niet te vergeten. Door deze tips op te volgen, zorg je voor je digitale veiligheid, het veiligstellen van waardevolle herinneringen en blijf je veilig connected tijdens je reizen 

Locatie gegevens
Minimaliseer digitale locatie gegevens vanuit Apps en wees terughoudend met het delen van uw locatie op sociale media tijdens het reizen. Deel je locatie alleen met mensen die je vertrouwt om het risico te verminderen dat iedereen weet waar je je bevindt.

Tip: Geniet van het moment en deel foto`s later!
Tip: Het managen van locatie settings per app kunnen complex zijn. Telefoons hebben in de setting instellingen vaak een centrale mogelijkheid waar alle locatie instellingen beheerd kunnen worden.

Openbare WiFi
Wees voorzichtig met openbare Wi-Fi- en Bluetooth-verbindingen tijdens het reizen. Hoewel ze handig zijn, kunnen ze veiligheidsrisico's opleveren. Voer geen gevoelige transacties uit op onbeveiligde netwerken en gebruik, indien mogelijk, een VPN om uw gegevens te beschermen. Schakel de optie voor automatische verbindingen uit op je telefoon en laptop om te voorkomen dat je onbewust verbindt met onveilige netwerken, een veelgebruikte methode van cybercriminelen. Voor maximale veiligheid, gebruik de vliegtuigmodus wanneer je je telefoon niet actief gebruikt.

Tip: gebruik 5G van de Mobiele provider voor alle persoonlijke acties, dit gaat vaak net zo snel als WiFi. Zeker nu dat de Mobiele Unlimited bundels in opkomst zijn, is het gebruik van publiek internet vaak niet meer noodzakelijk. 

Opladen via USB
Zorg ervoor dat je de juiste stroomadapters bij je hebt wanneer je onderweg apparaten oplaadt. Gebruik geen onbekende laadstations of publieke USB oplaadt punten, deze kunnen malware bevatten en een risico vormen voor gegevensdiefstal.

Tip: Wanneer je onderweg moet opladen, gebruik dan een Powerbank meegenomen vanuit huis. Publieke oplaadpunten zoals op luchthavens kunnen via de oplaadkabel misbruik maken van je apparaat tijdens het opladen.
Tip: Neem de juiste stekker mee naar landen die een andere aansluiting gebruiken. Zo voorkom je het risico dat je een publiek oplaadpunt of lokaal gekochte laders moet gebruiken. 

Hardware in de zon
Tijdens de zomerse hitte is het essentieel om je telefoon, laptop of game console te beschermen tegen extreme temperaturen die oververhitting en schade kunnen veroorzaken.

Tip: Wanneer het tijd is voor zonnebrand, is het allang tijd om telefoons in de schaduw weg te leggen. Is ook veel gezelliger!

Wachtwoorden
Bescherm je digitale gegevens tijdens het reizen door sterke en unieke wachtwoorden te gebruiken voor je apparaten en accounts. Dit helpt om ongeautoriseerde toegang tot je gegevens te voorkomen bij eventueel verlies of diefstal.  Sterke wachtwoorden zijn je eerste verdedigingslinie tegen digitale bedreigingen. Maak complexe, unieke wachtwoorden voor al je accounts en overweeg een betrouwbare wachtwoordbeheerder te gebruiken om deze veilig te bewaren en te beheren, zodat je je complexe wachtwoorden veilig kunt opslaan.

Tip: Gebruik een goed aangeschreven en betaalde wachtwoord beheer app op je telefoon. Om het beheer van je wachtwoorden te vereenvoudigen, waardoor  het gemakkelijk is om lange en sterke wachtwoorden te gebruiken voor al uw accounts.
Tip: Zorg voor data encryptie en sluit laptops altijd helemaal af en zet ze niet in de slaapstand. Data diefstal is veel makkelijker bij een laptop in slaapstand. 

 

Fourtop Reizen veilig

 

Inschrijven per email