Blogs

Cloudine & alles over adoptie en verandering

Veranderen gaat zeker niet vanzelf. Het is de leukste en tegelijk de meest uitdagende taak van de IT manager, het meekrijgen van collega’s om anders te gaan werken.

Of het nu gaat om een software applicatie of om veiliger te gaan werken, medewerkers vinden het vaak wel goed zoals het is en bewegen niet altijd makkelijk mee. Het is dus een hele uitdaging om IT-oplossingen succesvol te implementeren en het is bij het inzetten van IT veranderingen niet alleen belangrijk om aan de techniek te denken, maar vooral om je collega’s er vanaf het begin goed bij te betrekken. Zij zijn namelijk degene die er dagelijks mee aan het werk gaan en het succes bepalen!

Adoptie van Cloudine

We weten als geen ander hoe het is om veranderingen succesvol te implementeren. Een goed voorbeeld is het implementeren van onze eigen op Microsoft 365 geïnspireerde digitale werkplek Cloudine. Het in de cloud samenwerken met Cloudine is leuker en makkelijker en overal waar je bent mogelijk, alleen het vraagt wel een goede adoptie om hier volledig van te kunnen profiteren. Pas dan komen alle voordelen naar voren en wordt het werken echt eenvoudiger en efficiënter. Het applicatiegebruik en de behoeften van medewerkers verschilt per bedrijf en de communicatie richting je collega’s gedurende de implementatie is dan ook een belangrijk en vast onderdeel waar wij je mee gaan helpen. We noemen dit een adoptie- en trainingsprogramma op maat.

Het in de cloud samenwerken met Cloudine is leuker en makkelijker en overal waar je bent mogelijk, alleen het vraagt wel een goede adoptie om hier volledig van te kunnen profiteren.

Succesvolle implementatie

Het doel van ons adoptie- en trainingsprogramma is om een ICT-oplossing als Cloudine succesvol door te voeren, zodat na de implementatie alle voordelen goed zichtbaar zijn. Dit gaat bijvoorbeeld over de beschikbaarheid van al je collega’s, inhoud en hulpmiddelen in een gedeelde werkruimte zoals dat van Microsoft Teams. Het vraagt om een verandering in het gedrag van de medewerkers en om dit te bereiken leren we iedereen van te voren de nieuwe mogelijkheden en voordelen al kennen. Het is belangrijk om de toegevoegde waarde goed in kaart te brengen zodat het helder is wat de veranderingen op gaan leveren. Om het werk uit handen te nemen helpen we je zorgvuldig met dit implementatieproces.

Doorlopende trainingen

Onze service gaat verder, ook na de implementatie van Cloudine. We bieden gebruiksvriendelijke online trainingen met tips & tricks, over bijvoorbeeld Office 365 en security. Ook zijn er trainingen op locatie mogelijk met één van onze Fourtop IT experts om het nog makkelijker voor je te maken. Zo zorgt praktijkgerichte hulp ervoor dat iedereen van je bedrijf klaar is voor de werkplek van de toekomst!

Logo_FC_Cloudine-icon

Inschrijven per email