Blogs

Dataveiligheid voorop met Cloudine financiële dienstverlening

Om een succesvolle organisatie in de financiële dienstverlening branche te zijn is het juist en veilig omgaan met privacygevoelige gegevens noodzakelijk. Je klant staat centraal, waarbij je als organisatie in een stabiele en beveiligde digitale werkomgeving datalekken wil voorkomen en hoort te voldoen aan de AVG-privacywetgeving. Het gaat hierbij om zorgeloos werken waarbij je met vertrouwen en integriteit kunt voldoen aan de wensen van je klant. Maar hoe draagt de ICT bij om op een veilige manier grip te behouden op financiële en vertrouwelijke gegevens?

Cloudine financiële dienstverlening branche | Fourtop ICT | cloud werkplek


Het belang van goede dataveiligheid

Tegen welke uitdagingen lopen medewerkers in de financiële dienstverlening branche aan en wat is er in een ICT omgeving nodig zodat je klanten volledig kunt ondersteunen bij financiële vraagstukken? Het zijn vragen waarbij een goed beveiligde ICT omgeving één van de belangrijke antwoorden is.

In de financiële dienstverlening branche heb je te maken met financiële en vertrouwelijke data van vele organisaties. Een goed beveiligde en stabiele ICT omgeving is dan zeker essentieel om datalekken te voorkomen. Je klant vertrouwt erop dat je integer omgaat met data en ze hierbij goed kunt adviseren, ook op het gebied van de AVG. Met goede dataveiligheid kun je klanten optimaal ontzorgen en als organisatie sturen op succes.

 

Zorgeloos werken in een beveiligde ICT omgeving

Een stabiele en goed beveiligde ICT omgeving staat bij ons voorop in de financiële dienstverlening branche. Doordat hackers makkelijker buiten de deur worden gehouden en datalekken worden voorkomen behoudt je grip op data zodat je zorgeloos kunt werken. Aanvullend creëren we bewustwording en bewapenen we iedereen in je organisatie door middel van onze Security Awareness training. Op informatieve wijze worden je collega's meegenomen in de wereld van cybercrime en leren ze aan de hand van voorbeelden en tips & tricks wat je als individu en als organisatie hiertegen kunt doen. Als het hiernaast gaat om het inzichtelijk krijgen van vertrouwelijke financiële gegevens dragen live rapporten en overzichten bij aan een duidelijk overzicht wat veilig gedeeld kan worden met wie je maar wil. We weten bij Fourtop ICT dat je klant centraal staat, hier heb je dan ook alle aandacht voor in een optimale cloud werkomgeving.

Cloudine financiële dienstverlening branche | Fourtop ICT | cloud werkplek

Integer omgaan met financiële en privacygevoelige data

Waar het in 2018 voor veel bedrijven een relatief nieuw begrip was, en een vereiste werd om ermee aan de slag te gaan, behoort het voldoen aan de AVG-privacywetgeving simpelweg een natuurlijk onderdeel te zijn van je organisatiestrategie. En zeker in de financiële dienstverlening branche is het een zeer relevant onderwerp. Naast het verkleinen van het risico op dataverlies ga je als bedrijf goed om met privacygevoelige gegevens van collega, partner en klant. Passend advies en ondersteuning is vaak nodig zodat met vertrouwen de gegevens optimaal beveiligd en AVG-compliant zijn. We staan bij Fourtop ICT voor je klaar om je te helpen met het juiste AVG beleid waardoor je organisatie voldoet aan de privacywetgeving.

 

In de cloud met Cloudine financiële dienstverlening

Net zoals bij onze bekende Cloudine wordt er bij Cloudine financiële dienstverlening afscheid genomen van fysieke servers zodat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de voordelen van werken in de cloud. Als verdieping wordt er specifiek gekeken naar de uitdagingen en oplossingen in de financiële dienstverlening branche en hoe ICT bijdraagt aan een succesvollere organisatie. Bij Fourtop ICT weten we wat er speelt in de markt en passen we onze ICT oplossingen aan naar de behoefte en wensen van je bedrijf. En we houden altijd rekening met de medewerkers, want zij werken dagelijks in de ICT cloud omgeving Cloudine.

We vertellen je tijdens dit tweede kwartaal van 2021 meer over hoe Cloudine financiële dienstverlening je in de organisatie helpt leuker, makkelijker en veiliger samen te werken. In onze volgende blog kun je lezen hoe we bij Fourtop ICT je met Cloudine ondersteunen bij het behouden van grip op financiële en vertrouwelijke gegevens met behulp van live rapporten en overzichten. Samen zijn we klaar voor de toekomst!

Cloudine financiële dienstverlening branche | Fourtop ICT | cloud werkplek

Inschrijven per email