Blogs

Makkelijk en succesvol met elkaar samenwerken in de handel & distributie branche

Om een succesvolle organisatie in de handel & distributie branche te zijn is een goede samenwerking tussen medewerkers en de verschillende afdelingen essentieel. Regelmatig zijn er tegenstrijdige belangen tussen bijvoorbeeld commercie en logistiek. Beide hebben uiteraard een overkoepelend belang van betere bedrijfsresultaten, maar hoe er te komen verschilt vaak per bedrijfsdiscipline. Als één organisatie wil je met hetzelfde doel voor ogen voldoen aan de veeleisende klantbehoefte van het tijdig en servicegericht leveren van kwaliteit. Maar hoe draagt de ICT bij aan een stabiele en betere onderlinge samenwerking?

Cloudine handel & distributie | Fourtop ICT


Het belang van een goede onderlinge samenwerking

Tegen welke uitdagingen lopen medewerkers in de handel & distributie branche aan en wat is er in een ICT omgeving nodig om strategie, bedrijfsvoeringen en uiteindelijk de resultaten te kunnen optimaliseren? Het zijn vragen waarbij een goede samenwerking één van de belangrijke antwoorden is.

Er wordt in de handel & distributie branche verwacht dat er tijdig wordt gehandeld. De klant wacht niet waardoor de druk hoog is en om vertragingen te voorkomen kan er veelal niet gewerkt worden met uitzonderingen. Een stabiele en gestructureerde ICT omgeving is belangrijk zodat er soepele connecties mogelijk zijn tussen de verschillende afdelingen. Een veilige en gestructureerde infrastructuur kan namelijk een groot verschil maken binnen je organisatie; denk hierbij aan snelheid, efficiëntie, schaalbaarheid en capaciteit. Het is de basis zodat de focus kan blijven op je klanten en betere resultaten.

Samenwerking | Cloudine handel & distributie | Fourtop ICT

 

Communiceren waar je ook bent met Microsoft Teams

Werk je regelmatig thuis of ben je juist vaak onderweg of op locatie? Werken in de cloud maakt het makkelijk de controle te behouden over je data en om te communiceren waar je ook bent. Je werkt sneller en efficiënter dankzij de korte lijntjes met collega’s, partners en klanten. In Cloudine handel & distributie wordt gebruik gemaakt van Microsoft Teams, een professionele werkruimte in de cloud waarin alle personen, informatie en hulpmiddelen makkelijk beschikbaar zijn. Het is mogelijk om in deze gedeelde werkruimte met je teamleden snel te schakelen tussen spraak-, video- en tekstverbindingen, bestanden en agenda’s met elkaar te delen en om zelfs content (tegelijkertijd) te bewerken. Gedeelde documenten en gegevens worden direct gesynchroniseerd zodat iedereen altijd de laatste versie heeft. En ook nieuwe teamleden die op een later moment worden toegevoegd hebben direct toegang tot de eerder gedeelde informatie. Het gebruik van servers, losse applicaties en overige programma’s zijn hierdoor verleden tijd wat positief is voor de algehele efficiëntie binnen je organisatie.

 

Bewustwording creëren en trainingen

Naast een stabiele technische inrichting van je ICT omgeving vraagt een goede samenwerking om de medewerking van je collega’s zelf. Tijdens verschillende inspiratiesessies en dieptetrainingen gegeven door onze ICT experts maken we iedereen enthousiast en klaar om digitaal zo optimaal mogelijk te werken. Van uitleg over de volledige cloud omgeving met bijbehorende applicatiemogelijkheden tot tips en tricks om slimmer met elkaar te werken. En dit wordt in kaart gebracht voor de gehele organisatie als ook per bedrijfsdiscipline.

Het bevordert niet alleen de manier waarop er met ICT gewerkt wordt, maar vooral ook de samenwerking tussen collega’s en de verschillende afdelingen. Met kennis van de ICT omgeving en een beter onderling begrip is iedereen in je organisatie klaar voor de vele uitdagingen in de handel & distributie branche.

Samenwerking | Cloudine handel & distributie | Fourtop ICT

 

In de cloud werken met Cloudine handel & distributie

Net zoals bij onze bekende Cloudine wordt er bij Cloudine handel & distributie afscheid genomen van fysieke servers zodat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de voordelen van werken in de cloud. Als verdieping wordt er specifiek gekeken naar de uitdagingen en oplossingen in de handel & distributie branche en hoe ICT bijdraagt aan een succesvollere organisatie. Bij Fourtop ICT weten we wat er speelt in de markt en passen we onze ICT oplossingen aan naar de behoefte en wensen van je bedrijf. En we houden altijd rekening met de medewerkers, want zij werken dagelijks in de ICT cloud omgeving Cloudine.

We vertellen je tijdens dit eerste kwartaal van 2021 meer over hoe Cloudine handel & distributie je in de organisatie helpt leuker, makkelijker en veiliger samen te werken. In onze volgende blog kun je lezen hoe we bij Fourtop ICT je meenemen in het gehele adoptieproces van Cloudine handel & distributie en tijdens onze vele trainingssessies. Samen zijn we klaar voor de toekomst!

Cloudine handel & distributie | Fourtop ICT

Inschrijven per email