headset-solid
085 482 60 00
Afspraak
Contact

De uitdagingen en ICT oplossingen in de maritieme sector

Mieke
14-okt-2021 9:22:24

De branche maritiem is constant in beweging. Hoe kan de ICT bijdragen aan een succesvollere organisatie waarbij je efficiënt en op elke locatie makkelijk met elkaar kan samenwerken? Tegen welke uitdagingen lopen medewerkers in de maritieme sector verder aan en wat is er in de ICT omgeving nodig om strategie, bedrijfsvoeringen en uiteindelijk de resultaten te kunnen optimaliseren? We nemen je in deze blog mee in de verschillende uitdagingen in de maritieme sector en hoe we met onze ICT oplossingen ondersteunen bij succes in een ICT omgeving op maat.

 

Cloudine maritiem | Fourtop ICT


Uitdagingen in de maritieme branche

Bereikbaarheid is één van de grotere uitdagingen in de altijd bewegende maritiem branche. Hierbij staat het op locatie of onderweg kunnen communiceren met klanten, partners en collega's centraal. Ook is het belangrijk dat er een goed beveiligde ICT omgeving is, het verliezen van de controle over je gegevens dient voorkomen te worden. Hiernaast heeft je organisatie in deze branche doorgaans te maken met zwaardere en specifiekere applicaties waar geen standaard oplossingen voor mogelijk zijn. Er wordt hierdoor meer gevraagd dan een simpele migratie naar de cloud. De vraag is hoe de ICT bijdraagt aan een stabiele en beveiligde hybride digitale werkomgeving waarbij data makkelijk en vooral veilig gedeeld kan worden met elkaar?

 

Onze ICT oplossingen

In de maritieme sector zorgen we ervoor dat je ICT omgeving goed beveiligd is zodat je als organisatie altijd controle behoudt over gevoelige informatie en voldoet aan de laatste wet- en regelgeving. Hiernaast ondersteunt de ICT bij goede samenwerkingen tussen alle medewerkers waar ze ook zijn, bereikbaarheid is belangrijk. Er kan makkelijk met elkaar gecommuniceerd worden, vanaf elk apparaat en waar de medewerker zich ook op dat moment bevindt. Ook begrijpen we maatwerk bij een ICT omgeving, we weten als Fourtop ICT precies de juist hybride oplossing te vinden, passend bij de situatie van je bedrijf. Met een combinatie van on-premise en de cloud ben je als organisatie altijd up to date en klaar voor de uitdagingen van de toekomst.

Cloudine maritiem | Fourtop ICT

Cloudine maritiem

Ken je mij al? Naast de bekende Cloudine breng ik als cloud werkplek graag verdieping voor je organisatie in de maritieme sector waar alles constant in beweging is. Wij zorgen voor een stabiele en veilige (hybride) ICT omgeving zodat er zorgeloos gewerkt kan worden, waar je ook bent. Samenwerken wordt leuker, makkelijker en veiliger!

Het is de introductie van onze nieuwste Cloudine versie. Net zoals bij onze bekende Cloudine wordt er afscheid genomen van fysieke servers en kan er optimaal gebruik worden gemaakt van de voordelen van werken in de cloud. We gaan alleen een stap verder, er wordt namelijk specifiek gekeken naar de uitdagingen en oplossingen in de maritieme branche. Bij Fourtop ICT weten we wat er speelt in de markt en passen we onze ICT oplossingen aan naar de behoefte en wensen van je organisatie. En we houden altijd rekening met de medewerkers, want zij werken dagelijks in de ICT cloud omgeving Cloudine.

In de komende weken vertellen we je meer over hoe je met behulp van Cloudine maritiem makkelijk met elkaar kunt samenwerken, waar een medewerker zich ook bevindt. Hiernaast weten we bij Fourtop ICT wat een ICT omgeving op maat is, we helpen met volledige migraties naar de cloud en we ondersteunen bij hybride omgevingen. Samen zijn we klaar voor de toekomst!

Cloudine maritiem | Fourtop ICT

Ben je benieuwd naar wat Cloudine maritiem voor je organisatie kan betekenen?

 

Neem dan contact met ons op en maak een afspraak. Bij ons ben je altijd welkom!

Afspraak

Dit vind je misschien ook leuk

Verhalen over Cloudine