Blogs

De ICT security aanpak met Cloudine

Het kan je zomaar gebeuren, een slimme phishing e-mail waar nietsvermoedend op wordt geklikt of een collega die goedbedoeld een data copy van alle data in de cloud maakt naar zijn privé PC omdat het hem handig lijkt thuis. Het zijn de bijkomende risico’s die horen bij de voordelen van werken in de cloud. En dit zijn nog maar simpele voorbeelden die je in elk bedrijf kunnen overkomen, maar wel ernstige gevolgen kunnen hebben. Naast deze voorbeelden zijn er nog zo veel meer IT security onderwerpen waar je rekening mee moet houden om zorgeloos in de cloud te werken. We laten je graag zien hoe je jezelf en je bedrijf kunt beschermen tegen hackers en hoe je hiernaast belangrijke data binnen je bedrijf kunt behouden. Onze cloud werkplek Cloudine omvat een reeks aan maatregelen, welke in lagen zijn opgebouwd die er gezamenlijk aan bijdragen dat je verantwoord kunt werken in de cloud. Dit maakt werken naast leuker en makkelijker ook vooral veiliger!

IT Security

Zorgeloos werken met goede IT security

De basis van je organisatie is de bedrijfsdata en deze moet ten allen tijden goed controleerbaar en veilig opgeslagen zijn. Het zijn hierbij juist de medewerkers als zwakkere schakel in je bedrijf en dat is precies waar de hackers zich op focussen. Een menselijke fout is namelijk snel gemaakt en waar vroeger de hackers nog simpeler te werk gingen is het tegenwoordig zo professioneel dat het makkelijk is om er in te trappen. Belangrijk is om je bedrijf zo goed mogelijk te beveiligen en dat je hiernaast weet waar je op moet letten om het risico laag te houden. We hebben bij Fourtop met onze Cloudine de next step in databeveiliging met behulp van het Microsoft 365 platform en onze beveiligingspartner ESET. Waar de data in de huidige situatie wordt beveiligd door bepaalde medewerkers gaan we met Cloudine een stap verder, bestanden worden namelijk beveiligd op bestandsniveau. Hierdoor kan iemand zonder rechten of buiten je bedrijf niets met de bestanden. En ook hackers kun je buiten de deur houden met Cloudine en ESET. Goede IT security voor werken in de cloud is noodzakelijk, je gegevens blijven in jouw bezit!

We hebben bij Fourtop met onze Cloudine de next step in databeveiliging met behulp van het Microsoft 365 platform en onze beveiligingspartner ESET."

Zonder dat je het door hebt kun je met je dagelijkse e-mails een behoorlijk aantal risico’s binnen krijgen waarbij malware, virus en ransomware kan worden verspreid om je computer of bestanden te infecteren. De beveiliging van je IT omgeving kunnen we opdelen in vijf onderdelen zoals in het overzicht hieronder te zien. Met Cloudine wordt naar alle vijf uitgebreid gekeken en wordt er gezorgd voor een optimaal beveiligde IT omgeving. Een aantal onderwerpen zullen kort omschreven worden, maar in de komende maanden leggen we de meeste per blog uitgebreider aan je uit!

Enterprise Security - Onderdelen.v1.1

Bewustwordings- en Security Awareness training

Om te beginnen zijn zoals eerder genoemd de medewerkers op IT security gebied juist de zwakkere schakel in je bedrijf en zullen zij het eerste doelwit blijven van hackers. Je kunt je IT omgeving technisch nog zo veilig inrichten, als je collega’s niet bewust zijn van waar op gelet moet worden tijdens het dagelijkse werk en van de mogelijke risico’s loopt je bedrijf alsnog gevaar. Tijdens algemene en Cloudine specifieke bewustwordings- en security awareness trainingen worden je collega’s op informatieve wijze meegenomen in de wereld van cybercrime en leren ze aan de hand van voorbeelden en tips & tricks wat je als individu en als organisatie hiertegen het beste kunt doen.

IT security om hackers buiten te houden

Multi-factor authenticatie (MFA)

Het kost je met inloggen hoogstens 30 seconden extra, maar je bent absoluut beter beveiligd met Multi-Factor Authenticatie (MFA) of ook weleens Two-Factor Authenticatie (2FA) genoemd. Je hebt pas toegang tot je gegevens en je kunt pas inloggen bij bijvoorbeeld portals, Office 365 en Google nadat je twee stappen hebt doorlopen. Met deze eenvoudige aanmeldingsprocedure heb je naast je standaard inlognaam en wachtwoord een tweede sleutel nodig om in te kunnen loggen, denk hierbij bijvoorbeeld aan het ontvangen van een sms-code of een aanmeldingsverzoek in een gekoppelde app op je smartphone. Met MFA maak je het hackers veel moeilijker om data van jezelf en van je bedrijf te stelen of om bij binnen te komen.

Advanced Threat Protection 

Security in de cloud gaat verder dan de standaard beveiligingsprogramma’s, je gegevens staan namelijk overal. Met Cloudine en ESET heb je standaard een extra geavanceerde uitbreiding op de bestaande software. Naast de Anti-malware, Anti-virus en specifieke Anti-spam en Anti-phising software/ filters is de Advanced Threat Protection een extra beveiligingslaag wat als het ware boven je bedrijf zweeft. Inkomende e-mailberichten worden direct gescand op malware, bedreigingen en gerichte aanvallen. Ook kun je bepaalde signaleringen aanzetten wat bijvoorbeeld de aanmeldlocaties en tijden van medewerkers controleert zodat als een medewerker zijn inloggegevens worden gecompromitteerd en er wordt ingelogd aan de andere kant van de wereld je hier snel op kan acteren.

Security IT ESET Cloudine

IT security om gegevens binnen te houden

Encryptie

Je kent het wel, zelfs met Whatsapp krijg je meldingen van chats die “end-to-end versleuteld” zijn. Het versleutelen of coderen van je gegevens op basis van algoritme waardoor een bestand alleen met de juiste decodering weer leesbaar wordt is de basis van je gegevensbeveiliging. Vertrouwelijke en privacygevoelige documenten en gegevens zoals bijvoorbeeld een CV of IBAN- of creditcardnummers kunnen in een veilige e-mail handmatig versleuteld worden en met de juiste sleutel kan het door de gewenste persoon wel leesbaar worden en ook weer veilig op gereageerd worden. Het handmatig versleutelen is bij Cloudine standaard ingeregeld en naast bescherming tegen diefstal en misbruik van je gegevens kun je ook controleren of de informatie authentiek en gegarandeerd door de geclaimde bron gestuurd is.

Data Loss Prevention (DLP)

Heb je weleens een e-mail ontvangen wat wel geopend kon worden, maar wat je niet kon doorsturen? Of waarbij je het niet kon uitprinten of dat de ‘kopieer en plak’ optie niet werkte? Dan heb je al weleens te maken gehad met bepaalde functies van Data Loss Prevention (DLP). Je bent met Data Loss Prevention in controle van wat er met je gevoelige bestanden en data gebeurt. Het zorgt ervoor dat het veiligheidsbeleid met je gestuurde document meereist en waar mogelijk automatisch wordt toegepast, hierdoor kun je zorgeloos belangrijke bestanden met de juiste mensen delen. Zelfs bij bijvoorbeeld een uit dienst gaande medewerker die op zijn of haar thuis PC nog documenten heeft staan kun je ze onleesbaar maken met behulp van Data Loss Prevention. Het beschermen van informatie in je documenten en bestanden is en blijft een belangrijk onderdeel van elk bedrijf, met Cloudine en Microsoft 365 is dit goed geregeld. Lees meer in onze blog speciaal over DLP.

Cloud Back-up

Je verwijdert per ongeluk gegevens of je documenten zijn onverklaarbaar beschadigd waardoor je ze niet meer kunt openen. We begrijpen hoe vervelend het is als verloren, verwijderde of beschadigde gegevens niet meer terug gehaald kunnen worden en Cloud Back-up van Cloudine is hier een oplossing voor. Microsoft verzorgt geen back-up van Office 365, dus het is standaard niet mogelijk om deze gegevens makkelijk terug te halen of te herstellen. Je kunt met Fourtop Office 365 Cloud Back-up volledig profiteren van Office 365 zonder je zorgen te hoeven maken over gegevensverlies of lange hersteltijden van verloren e-mails of bestanden. Hierbij is je back-up overigens AVG-compliant, wat is benodigd voor een verantwoorde cloud aanpak. 

Cloudine

Inschrijven per email