headset-solid
085 482 60 00
Afspraak
Contact

Hoe Wat Waar IT beveiliging!?

Douwe
29-sep-2016 13:54:06

Regelmatig horen we in het nieuws items over Cybercrime, datalekken en de must tot beveiligen. Veel bedrijven spelen hier handig op in door angst in te boezemen om bedrijven te overtuigen van de nood tot eindeloze investeringen. Investeringen om de infrastructuur en gebruikers zoveel mogelijk af te schermen tegen mogelijke incidenten.

Natuurlijk is het goed om een doordachte beveiliging te voeren, het moet echter niet voelen en werken als een anker aan een organisatie. Een anker die de boel ophoudt, IT moet een faciliterende functie hebben. Dus wat te doen? Niet direct investeren maar eerst inventariseren! Door te inventariseren welke risico`s er zijn en in te schatten hoe waarschijnlijk het is dat ze regelmatig voorkomen, weten we wat er belangrijk is en wat niet. Deze risico analyse fungeert vervolgens als landscape voor investeringen in beveiliging op de juiste plekken in een organisatie.

Nu kunnen we eindeloos investeren in de beste IT beveiliging, vaak met gevolg dat het anker aan de organisatie nog zwaarder wordt. Dat is niet de wenselijke situatie en ook niet de verstandige! Een korte opsomming van cybercrime: Cybercriminelen zijn met veel, verdienen per maand 3x meer dan de gemiddelde systeembeheerder per jaar en zijn dus getriggerd om nieuwe gaten in de beveiliging te vinden. Hiertegen wapenen is een zinloze en dure strijd!

Een goed beveiligingsbeleid waarin is nagedacht over de risico`s en de te nemen maatregelen in geval van problemen, kan veel geld besparen. Niet alleen houdt het de kosten en baten in balans, medewerkers kunnen vrij werken en de business ontwikkelen!

Wilt u meer weten over onze aanpak in beveiligen, neem contact met ons op!

Wil je meer weten over Fourtop ICT?

Neem gerust contact op, bij ons ben je altijd welkom!

Dit vind je misschien ook leuk

Verhalen over Beveiliging