headset-solid
085 482 60 00
Afspraak
Contact

Huidige Phishing mail ontwikkeling “spoofing” en de nieuwe Ransomware Diskcoder.D

Douwe
27-okt-2017 8:40:51

Van al het email verkeer dat dagelijks de wereld rond gaat, is ruim 80% spam of Phishing! De meeste mails worden tegengehouden door ons Spamfilter, maar af en toe glipt er één tussendoor. Hoe kan dit? Cybercriminelen veranderen constant van inhoud en strategie en proberen zo één stap voor te blijven.

Spoofing

De afgelopen week was er in het nieuws te lezen over “spoofing” waardoor het mogelijk is om uit naam van bijvoorbeeld de aivd.nl of defensie.nl spam mail te versturen.

Alle email die via onze spamfilters verloopt, worden gecontroleerd op deze “spoofing” spam mails. Toch is enige terughoudendheid bij een verdachte email altijd op zijn plaats. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met de FourTOP Servicedesk 078-3030777.

Nieuw Ransomware encryptie virus Diskcoder.D

Verschillende organisaties, waaronder het openbaar vervoer en overheidsinstellingen in Oekraïne, zijn de afgelopen dagen getroffen door een ransomware aanval. De malware die is gebruikt voor deze cyberaanval is Diskcoder.D, een nieuwe variant van de Petya ransomware. Petya was 2 maanden geleden bijvoorbeeld de veroorzaker van de problemen bij een rederij in de Europoort, het logistieke systeem functioneerde niet meer waardoor de schepen aan de kant bleven. Petya had het laad en los systeem geïnfecteerd. Te verwachten is dat er meer landen last van deze nieuwe variant ransomware gaan krijgen.

Dankzij de ESET antivirus software en ons patch beleid, zijn de door FourTOP beheerde gebruikers reeds beveiligd tegen deze nieuwe variant, Diskcoder.D ransomware!

Als u vragen heeft over deze of andere ICT risico`s, dan beantwoorden we deze graag!

A Great Offer, Just a Click Away

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Dit vind je misschien ook leuk

Verhalen over Beveiliging