Blogs

Makkelijk en georganiseerd videobellen in de zorg

Het is pijnlijk dat mensen in zorginstellingen zoals verpleeghuizen momenteel niet bezocht mogen worden door familie en vrienden. Het samen kunnen zijn met dierbaren is vaak een moment waar naar uitgekeken wordt en zeker nu is het fijn en belangrijk om elkaar te kunnen zien. Om alsnog in contact met elkaar te komen is videobellen een alternatief, WhatsApp, Skype of Facetime worden hierbij bijvoorbeeld vaak voor ingezet. Alleen de uitdaging is in dit geval de planning, hoe breng je twee partijen op hetzelfde moment samen. Het is lastig als familie geen idee heeft wanneer er precies tijd is om te videobellen, waardoor het weleens mis kan gaan met mogelijk teleurstelling en irritatie als gevolg.

Voor onze relaties hebben we dit opgelost, onze slimme beeldbel oplossing kan los van de bestaande IT omgeving draaien en is snel online te implementeren. Via een link die op de website geplaatst kan worden kan er een online afspraak gemaakt worden met de afdeling van de zorginstelling waar het familielid of de vriend(in) zich bevindt. Vervolgens ontvangen ze een afspraakbevestiging met hierin een link voor video contact, deze kan worden geopend via een computer, tablet of telefoon.

Voor de medewerkers van de zorginstelling betekent dit alleen dat afspraken die al makkelijk online in de agenda zijn gezet nagevolgd worden door met de tablet of laptop naar de bewoner te gaan. Omdat het videobellen georganiseerd mogelijk is scheelt dit tijd vergeleken met een spontane actie waarbij je elkaar kunt mislopen en is er vooral ruimte om uit te kunnen kijken naar elkaar weer even zien.

Onderstaand een voorbeeld van online een afspraak maken om te kunnen videobellen:

VIdeobellen Fourtop

Inschrijven per email