headset-solid
085 482 60 00
Afspraak
Contact

Methoden om ICT-security risico's te beperken

Douwe
10-nov-2016 14:40:54

Phishing e-mails, Cryptolockers en slecht beveiligde Wi-Fi netwerken. De dreiging van gegevensdiefstal is overal. Gelukkig zijn er veel verschillende methoden om je bedrijfsnetwerk te beschermen tegen kwaadaardige software. Een aantal van deze methoden lichten we in deze blog toe.

Firewalls

Een firewall is een methode om een netwerk te beveiligen. Dit apparaat wordt geïnstalleerd tussen de buitenwereld en het bedrijfsnetwerk en werkt in feite als een sluis die enkel gegevens doorlaat, die als onschadelijk bestempeld zijn. De firewall kan streng (weinig gegevens doorlaten) of mild (veel gegevens doorlaten) ingesteld worden, naar voorkeur van de gebruiker. Een goede firewall zorgt er dus voor dat medewerkers geen kwaadaardige software het bedrijfsnetwerk binnen laten komen.

Antivirus

Mocht een firewall toch kwaadaardige software door hebben gelaten, dan neemt Antivirussoftware de afhandeling van de dreiging over. Deze security-software kan werken op laptops, servers en mobiele telefoons, ook als je bedrijf in de Cloud werkt. Antivirussoftware onderzoekt constant de gegevens in het bedrijfsnetwerk en controleert deze op veiligheid. Onveilige documenten worden automatisch onschadelijk gemaakt, om zo je bedrijfsprocessen niet te verstoren. Je kunt dus gewoon werken terwijl de Antivirussoftware op de achtergrond uw systeem veilig houdt.

Snapshots

Mocht het toch voorkomen dat kwaadaardige software in het bedrijfssysteem is binnengedrongen, dan is een snapshot het beste middel om snel weer aan het werk te kunnen. Snapshots maken is een manier van back-uppen. Een snapshot is een kopie van alle bedrijfsdocumenten. Deze snapshots worden niet opgeslagen op hetzelfde netwerk als waar het virus actief is, maar op een externe locatie. Is je bedrijfssysteem geïnfecteerd, dan kan gemakkelijk vanaf de externe locatie de snapshot terug gezet worden. Snapshots zorgen er dus voor dat het bedrijfssysteem weer snel operationeel is.

Wilt u meer weten over Firewalls, Antivirussoftware, Snapshots of andere beveiligingsmethoden? Neem gerust contact met ons op, wij vertellen je hier graag meer over.

Wil je meer weten over Fourtop ICT? 

Maak gerust een afspraak, bij ons ben je altijd welkom!

Dit vind je misschien ook leuk

Verhalen over Beveiliging