headset-solid
085 482 60 00
Afspraak
Contact

Twee methoden om uw bedrijfssysteem te wapenen tegen cybercrime

Douwe
17-aug-2016 8:54:24

In het vorige blog hebben we een aantal manieren van cybercrime besproken. Echter, hetgeen wat belangrijk is om te weten: hoe zorg ik er voor dat mijn bedrijfssysteem beveiligd is tegen cybercrime? In dit artikel lichten we twee methoden toe die uw beveiligingsniveau naar een hoger niveau tillen.

Updaten

Cybercriminelen maken vaak gebruik van beveiligingslekken in oude versies van software. Ze weten namelijk dat het regelmatig updaten van software lang niet door elk bedrijf even goed gedaan wordt. Veel softwarefabrikanten brengen voornamelijk updates uit om het beveiligingsniveau op te schalen. Maakt uw bedrijf gebruik van oudere softwareversies van bepaalde systemen? Dan loopt uw bedrijfssysteem potentieel gevaar. De beste methode om minder gevaar te lopen door een oud beveiligingslek, is het regelmatig laten uitvoeren van updates. Zo zijn uw programma’s altijd up-to-date, en dus voorzien van de laatst uitgebrachte beveiligingsmethoden.

Firewall

Een firewall is een middel om uw bedrijfsnetwerk te beveiligen voor dreiging van buitenaf.
Goede firewalls kunnen bijvoorbeeld virussen, spyware en spam tegenhouden. Een firewall kan het best gezien worden als een sluis die enkel data door laat die goed gekeurd is. Een firewall kan door de ICT-beheerder erg ruim (veel gegevens door laten) of erg beperkt (weinig gegevens door laten) ingesteld worden, naar uw eigen voorkeur. Een firewall kan werken naast een virusscanner en zorgt ervoor dat uw bedrijfsnetwerk minder vatbaar is voor dreiging van buitenaf.

Gelukkig zijn er meer methoden om uw bedrijfssysteem veilig te houden. Bent u benieuwd naar deze methoden? Wij vertellen u hier graag meer over!

A Great Offer, Just a Click Away

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Dit vind je misschien ook leuk

Verhalen over Beveiliging