Blogs

Verantwoorde Netwerkstrategie?

Een veilige netwerkstrategie is essentieel voor het succes van elke organisatie! Het belangrijkste doel van een bedrijfsnetwerk is om systemen en gebruikers naadloos met elkaar te verbinden zonder vertragingen of andere belemmeringen. Tegelijkertijd is het cruciaal om alle gegevens te beschermen en de toegang tot systemen veilig te houden. Hoewel het vinden van een optimale balans tussen efficiëntie en beveiliging uitdagend kan zijn, is het goed mogelijk beide aspecten te combineren met de juiste aanpak. Dit stelt medewerkers in staat om flexibel te werken terwijl de organisatie op een veilige manier wordt beschermd. De 'veilige'-benadering is een effectieve methode om deze doelen te bereiken.. 

Laat u uw deuren 24x7 open?
Iedere ondernemer zorgt voor een goede beveiliging van het eigen pand, niet iedereen mag zomaar binnenkomen. En als je binnen bent dan zorgen we ervoor dat alles gecontroleerd verloopt. Helaas staan er bij diezelfde ondernemers vaak veel deuren open welke in het geheel niet gecontroleerd worden, het gaat hier om het bedrijfsnetwerk.
Over het algemeen wordt het netwerk aangelegd op het moment dat een pand ingericht wordt. Daarna wordt er verbouwd, en wordt er een extra netwerk-switch ‘bijgeprikt’. Zodra het weer werkt, dan wordt er niet meer naar omgekeken. Iedere bezoeker (gewenst of ongewenst) kan een netwerk-apparaat aansluiten en er is verbinding met de interne servers, computers en het internet.

Informatiebeveiliging voorop
Fourtop kijkt op een andere manier naar het netwerk, informatiebeveiliging staat bij ons voor op. We beginnen met het inzichtelijk maken van de wensen en benodigdheden van de klant. Op basis hiervan ontwerpen we een netwerk welke klaar is voor de toekomst. Op basis van enterprise hardware wordt de internettoegang afgeschermd zowel van buiten naar binnen als andersom. Maar zeker ook het interne netwerk krijgt de nodige aandacht. Alleen de bedrijfs-computers mogen toegang krijgen tot de interne servers of systemen. Zo houden we je data maximaal beschermd.

Vertrouw nooit, Controleer altijd! 
Door een optimale segmentatie van het interne netwerk, behandelen wij bezoekers als gast, die krijgen een eigen veilige plek in het netwerk. En ongewenste bezoekers houden we buiten deur. Kortom iedere gebruiker van het netwerk krijgt alleen toegang tot diensten waar dit nodig is.
Dit maakt het kwaadwillende stukken lastiger om zich vrij door een organisatie te bewegen, met een enorme beperking van potentiële schade als gevolg. Wil je meer weten over onze netwerk aanpak met ontwerp, implementatie en dienstverlening om netwerken blijvend te beveiligen? Laat het ons weten, ook vrijblijvend sluiten we graag een keer aan voor een kopje koffie! Vertrouw nooit, Controleer altijd! 

 

Fortinet Fourtop

 

Inschrijven per email