Deta-vast

Deta-vast detacheren op maat: een mengvorm van detacheren en werving & selectie. We detacheren ervaren specialisten op projectbasis, gedurende een vooraf overeengekomen periode. U betaalt geen wervings- en selectiekosten en u loopt geen werkgeversrisico’s.
Na afloop van de detacheringsperiode heeft u de mogelijkheid om de medewerker zonder aanvullende vergoeding in vaste dienst te nemen.

Voordelen van Deta-vast:
Tijdelijke ondersteuning bij drukte, ziekte en vakantie op een overzichtelijke manier geregeld:

  • U vult uw vacature flexibel in, terwijl u de mogelijkheid heeft om de arbeidsrelatie om te zetten naar een vast dienstverband;
  • U heeft de tijd om te bepalen of de toegenomen werkdruk structureel is;
  • U betaalt alleen voor de gewerkte uren, terwijl u rustig kunt bekijken of de medewerker aan de verwachtingen beantwoordt;
  • U behoudt de opgebouwde kennis voor uw organisatie.

Specialisten
Ons netwerk bestaat uit specialisten binnen onder meer de volgende vakgebieden:

  • Systeem- en netwerkbeheer: Microsoft, Citrix, VM Ware, Linux, Cisco
  • Consultants, project managers, applicatiebeheerders, functioneel beheerders, supportmedewerkers enz.
  • Ontwikkelaars: Java, Oracle, Sharepoint, Linux, .net, C#, PHP
  • DBA’s: Oracle, SQL
  • IT Architecten, Security Architecten en IT Security specialisten
  • IT Management.

Voor nieuwe opdrachtgevers hebben wij een speciale kennismakingsaanbieding, we vertellen u er graag meer over.

Werkwijze
We brengen de functie in kaart en schrijven indien nodig een functieprofiel. Vervolgens gaan we gericht op zoek naar geschikte kandidaten. We brengen de vacature onder de aandacht van ons netwerk. Dit netwerk bestaat uit kandidaten die direct op zoek zijn naar een andere baan en uit kandidaten die bij ons aangaven een overstap naar een nieuwe baan te overwegen, indien deze aansluit op hun wensen.
Daarnaast adverteren wij veel op diverse job boards en social media en benaderen we kandidaten rechtstreeks. Om vacatures in te kunnen vullen waar weinig mensen voor beschikbaar zijn, moet je creatief te werk gaan. Daar hebben wij veel ervaring mee.

Daarnaast adviseren wij u ook over de mogelijkheden in de markt. Voor functies waarbij er een tekort aan mensen is, gaan we met u in gesprek om vanuit onze gezamenlijke expertise de knelpunten vast te stellen. Ook denken we mee over eventuele aanpassingen in het profiel, waardoor vacatures snel kunnen worden ingevuld.

Met een scherp oog voor competenties matchen wij kandidaten aan organisaties. We begeleiden de kandidaat naar de functie die het beste bij hem of haar past, dat is ons specialisme.

Voor nieuwe opdrachtgevers hebben wij een speciale kennismakingsaanbieding, we vertellen u er graag meer over.

Jaap van Oord
Sales & Marketing

Referenties

Vraag gratis security adviesgesprek aan!