Werving & selectie

Werving & selectie bij FourTOP ICT betekent kiezen voor de juiste werknemer op de juiste plaats, op no cure no pay-basis, mét garantie.
Bij werving & selectie draait alles om de perfecte match. Daarom willen we alles weten over de kandidaat. Over zijn of haar competenties en over wensen en doelstellingen, óók op de langere termijn. Maar uiteraard hebben wij ook zoveel mogelijk informatie nodig van onze opdrachtgever.

Kennismaking
We willen graag persoonlijk kennismaken met u en uw organisatie, zodat we ons werk nóg beter kunnen doen. Wij praten graag met de direct leidinggevende van de desbetreffende afdeling. Zo kunnen wij ons een goed beeld vormen van de vacature en het gewenste profiel. En de kandidaat een goed beeld geven van de functie, de organisatie en de afdeling. Wat maakt het werken bij uw organisatie prettig, zijn er doorgroeimogelijkheden, wat is de cultuur? Allemaal zaken die een belangrijke rol spelen in de keuze van de kandidaat en opdrachtgever, waarbij FourTOP ICT dit keuze proces zorgvuldig begeleidt!

Specialisten
Ons netwerk bestaat uit specialisten binnen onder meer de volgende vakgebieden:

  • Systeem- en netwerkbeheer: Microsoft, Citrix, VM Ware, Linux, Cisco
  • Consultants, project managers, applicatiebeheerders, functioneel beheerders, supportmedewerkers enz.
  • Ontwikkelaars: Java, Oracle, Sharepoint, Linux, .net, C#, PHP
  • DBA’s: Oracle, SQL
  • IT Architecten, Security Architecten en IT Security specialisten
  • IT Management.

Voor nieuwe opdrachtgevers hebben wij een speciale kennismakingsaanbieding, we vertellen u er graag meer over.

Werkwijze
We brengen de functie in kaart en schrijven indien nodig een functieprofiel. Vervolgens gaan we gericht op zoek naar geschikte kandidaten. We brengen de vacature onder de aandacht van ons netwerk. Dit netwerk bestaat uit kandidaten die direct op zoek zijn naar een andere baan en uit kandidaten die bij ons aangaven een overstap naar een nieuwe baan te overwegen, indien deze aansluit op hun wensen.
Daarnaast adverteren wij veel op diverse job boards en social media en benaderen we kandidaten rechtstreeks. Om vacatures in te kunnen vullen waar weinig mensen voor beschikbaar zijn, moet je creatief te werk gaan. Daar hebben wij veel ervaring mee.

Daarnaast adviseren wij u ook over de mogelijkheden in de markt. Voor functies waarbij er een tekort aan mensen is, gaan we met u in gesprek om vanuit onze gezamenlijke expertise de knelpunten vast te stellen. Ook denken we mee over eventuele aanpassingen in het profiel, waardoor vacatures snel kunnen worden ingevuld.

Met een scherp oog voor competenties matchen wij kandidaten aan organisaties. We begeleiden de kandidaat naar de functie die het beste bij hem of haar past, dat is ons specialisme.

Voor nieuwe opdrachtgevers hebben wij een speciale kennismakingsaanbieding, we vertellen u er graag meer over.

Jaap van Oord
Sales & Marketing

Referenties

Vraag gratis security adviesgesprek aan!