Wij staan voor duurzaamheid!

Bij Fourtop ICT kiezen wij bewust voor een beter milieu en voor een duurzamer alternatief.

Onze kernwaarden

Het maken van een betere wereld begint natuurlijk bij onszelf! Daarom houden wij ons binnen Fourtop ICT bezig met duurzame alternatieven en maken we intern keuzes die goed zijn voor het milieu.

  • Thuiswerken was voor Fourtop al niet nieuw. We weten al lang dat er met het volste vertrouwen goed thuisgewerkt kan worden, dit bespaart tijd in de spits en vermindert de CO2-uitstoot. Met een flexibele werkplek kun je overal en altijd inloggen waar je ook bent in je online kantooromgeving, makkelijk en duurzaam.

  • Onze lease auto’s rijden bijna allemaal elektrisch. Dankzij de reductie van de CO2-uitstoot heeft elektrisch rijden een gunstig effect op de luchtkwaliteit in de stad en op het algehele klimaat. Buiten kantoortijden staan onze laadpalen ter beschikking aan personen met elektrische auto’s uit de omliggende woningen, zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van de materialen.

  • Uiteraard maken we bij Fourtop gebruik van groene stroom. Het is wat betreft duurzaamheid geen nieuwtje, maar het blijft zeker niet onbelangrijk. Ook hebben we alleen maar LED verlichting in ons Fourtop ICT pand.

  • Onze apparatuur, zoals bijvoorbeeld printers of beeldschermen, laten wij niet op de stand-by modus staan. Waar veel bedrijven ze dag en nacht aan laten staan, zetten wij de apparaten daadwerkelijk uit. Ook dit bespaart onnodig energie.

Fourtop_-42

 

Naast duurzame keuzes binnen onze organisatie bieden we ook onze klanten en partners opties voor een beter milieu. Onderstaand kun je een aantal van onze groene ICT oplossingen vinden:

  • Voor steeds meer werkzaamheden maken we gebruik van remote control, waardoor we op afstand onderhoud plegen en problemen oplossen. Klanten worden sneller geholpen, de tijd is efficiënter benut en het scheelt kilometers rijden.

  • Verouderde apparatuur wordt bij Fourtop altijd vervangen, we gebruiken alleen moderne apparatuur waardoor we naast sneller kunnen werken ook meer opslagcapaciteit en minder energiekosten hebben. Zeker voor apparaten ouder dan 4 jaar is dit een relevante afweging. Hiernaast brengen we afgeschreven apparatuur naar een recyclebedrijf (afval is grondstof) of adviseren we om de verouderde hardware privé te gebruiken. Thuis wordt er doorgaans namelijk minder frequent gebruik van gemaakt in vergelijking met op kantoor en voldoet de verouderde apparatuur. We adviseren bij vervanging dan ook om deze mogelijkheid te onderzoeken, zodat er minder nieuwe apparatuur gemaakt hoeft te worden door producenten.

  • Waar we voorheen veel eigen server hardware inzetten, maken we nu veelal gebruik van de grote Hyperscalers zoals Microsoft 365 en Microsoft Azure. Dankzij de schaalgrote behaalt Microsoft een veel hoger rendement uit servers en gebruiken ze zoveel mogelijk groene energie in plaats van goedkopere alternatieven. Dus naast de technologische voordelen die de Microsoft 365 Cloud aan organisaties biedt, is de aanpak ook een stuk groener!

6-1

 

Enorm trots, we zijn met Fourtop ICT een gecertificeerde 𝗕 𝗖𝗼𝗿𝗽! 

We dragen al jaren ons steentje bij aan een duurzamer milieu, People Planet Profit is niet voor niets één van onze kernwaarden, maar we kunnen het nu ook daadwerkelijk aantonen dankzij het mooie B Corp-certificaat.

B Corps (kort voor Benefit Corporations) zijn bedrijven die hun producten of diensten inzetten voor een betere wereld. Een absolute voorwaarde om gecertificeerd te worden is het hebben van een missie die niet alleen draait om het behalen van winst, maar waar 𝗲𝘁𝗵𝗶𝘀𝗰𝗵, 𝘁𝗿𝗮𝗻𝘀𝗽𝗮𝗿𝗮𝗻𝘁 𝗲𝗻 𝗱𝘂𝘂𝗿𝘇𝗮𝗮𝗺 wordt gehandeld. Hier herkennen wij onszelf als Fourtop ICT zeker in!

We zijn in goed gezelschap met de B Corp status, namelijk met wereldwijd meer dan 3.500 certified B Corporations in meer dan 70 landen en 150 industrieën. Je kunt hierbij denken aan bedrijven als Tony Chocolonely, Ben & Jerry’s, Dopper, en Innocent Drinks. Dankzij het internationale B Corp netwerk kunnen B Corp organisaties elkaar inspireren en elkaar helpen met hun missie. Dit is voor ons een reden geweest om mee te doen aan de mooie en vooruitstrevende beweging. Met elkaar maken we namelijk een nog grotere impact en we doen dit allemaal met één doel: “Using business as a force for good”.

B Corp

 

We zijn ons bij Fourtop ICT erg bewust van onze invloeden op het milieu, we houden daarom de CO2-voetafdruk zo laag als mogelijk.

We zijn daarom ook trots op onze samenwerking met D-Two, zij richten zich op het hergebruik van IT-hardware. D-Two zamelt gebruikte en afgeschreven apparatuur in, zorgt dat de data veilig en gecertificeerd verwijderd wordt en biedt de producten aan voor hergebruik. Een goed initiatief waar wij ons zeker in kunnen vinden.

CO2 voetafdruk-1

 

We maken gebruik van 100% boomvriendelijk en duurzaam wc papier van The Good Roll. Het materiaal is 100% gerecycled papier, zonder chloor, kleur- en geurstoffen en hiernaast doneren ze 50% van de nettowinst aan de bouw van toiletten in diverse landen in Afrika. Ziet er leuk uit, maar het is vooral goed voor het milieu!

Pure happiness on your toilet with The Good Roll. - Het is het motto van The Good Roll, onze partner in het leveren van leuk, maar vooral duurzaam wc papier. En daar worden wij bij Fourtop ICT ook blij van!

The good roll - duurzaam wc papier

 

In de cloud werken met Cloudine! Wijzelf bij Fourtop ICT, maar ook veel van onze klanten, werken leuker, makkelijker en veiliger samen met de cloud werkplek van de toekomst. Hoe meer processen en applicaties in de cloud, des te lager het stroomverbruik is door fysieke machines. Naast energiebesparing is er ook de besparing van grondstoffen, je hebt namelijk geen fysieke servers meer nodig.

Met Cloudine nemen bedrijven namelijk afscheid van fysieke servers en zo kan er optimaal gebruik worden gemaakt van de voordelen van werken in de cloud. Je kunt met de moderne werkplek waar je ook bent samenwerken, op een simpele manier met elkaar communiceren, terwijl gevoelige data altijd veilig is. Onze cloud werkplek Cloudine is klaar voor jou!

Cloudine-1

 

"Bij Fourtop ICT is duurzaamheid enorm belangrijk, People Planet Profit is niet voor niets één van onze kernwaarden. We delen onze kennis en kiezen bewust voor een duurzaam alternatief. Het maken van een betere wereld begint bij onszelf."
Jaap van Oord - Fourtop
Jaap van Oord

Founder en Partner van Fourtop ICT

Samen maken we de wereld groener!

13

Het aantal elektrische auto's bij Fourtop ICT. Bijna al onze auto's rijden elektrisch!

25
Het aantal jaar dat Fourtop ICT al voor duurzaamheid en een beter milieu staat!
675

Het aantal wc rollen van the Good Roll wat jaarlijks bij Fourtop ICT wordt gebruikt! 

Maak een afspraak

Wil je starten met Microsoft 365 of wil je meer weten over alle mogelijkheden van je bestaande pakket, wij inspireren je graag! Neem contact met ons op en maak een afspraak, bij ons ben je altijd welkom.