headset-solid
085 482 60 00
Afspraak
Contact
Fonds Schiedam Vlaardingen | Fourtop ICT klantcase

Een goed beveiligde cloud omgeving met Cloudine

Lees de ervaringen van Fonds Schiedam Vlaardingen

Fonds Schiedam Vlaardingen

Met grote betrokkenheid steunt Fonds Schiedam Vlaardingen maatschappelijke projecten die raakvlakken hebben met de samenleving in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Het vermogensfonds bestaande uit vijf medewerkers met hiernaast zeven bestuursleden krijgt jaarlijks honderden aanvragen van stichtingen en verenigingen die het verschil willen maken. Het Fonds steunt projecten die ten goede komen aan de samenleving op zes deelgebieden; kunst en cultuur, maatschappelijk welzijn, natuur en milieu, sport en vrije tijd, gezondheidszorg en educatie. Naast de vele aanvragen is Fonds Schiedam Vlaardingen ook proactief werkzaam, waarbij het Fonds zelf ook activiteiten initieert die het algemeen belang dienen, bijvoorbeeld op het gebied van armoedebestrijding of het behoud van monumenten.

John Massaar, Fonds Schiedam Vlaardingen | Fourtop ICT klantcase

Goede ICT security om zorgeloos te kunnen werken

John Massaar, directeur van Fonds Schiedam Vlaardingen, vertelt wat voor het Fonds de reden is geweest om klant te worden bij Fourtop ICT en waar een goede ICT partner aan moet voldoen. "Vanwege minder goede ervaringen met de vorige ICT leverancier op het gebied van veiligheid van het systeem, waarbij bijvoorbeeld back-ups niet goed liepen, waren we ontevreden en op zoek naar een alternatief. We hebben destijds een adviseur in de hand genomen om de juiste ICT partner te vinden welke wel voldeed aan de door ons gestelde eisen en uiteindelijk zijn we uitgekomen bij Fourtop ICT. Waar we aan het begin als klant bij Fourtop in 2017 begonnen met een vrij klassiek systeem, wat we al 15 jaar gebruikten en waar alle gegevens in opgeslagen stonden, wilden we stappen zetten om over te gaan naar de cloud. Hierbij is voor ons de veiligheid van onze systemen erg belangrijk, we hebben gemerkt dat je heel kwetsbaar kunt zijn wat dat betreft. Goede security op alles wat in onze computersystemen staat is dus wel een belangrijke voorwaarde voor een ICT partner."

 

Al ligt de nadruk op veiligheid, continuïteit is ook een belangrijke eigenschap van een goede ICT partner, al is dit bij ons wat minder relevant. Het is in onze organisatie iets makkelijker als wij binnen een paar uur niet kunnen reageren naar stichtingen en verenigingen, hier worden wat minder hoge eisen aan gesteld. We zijn momenteel wel bezig met de inrichting van een systeem om digitaal aanvragen in te dienen zodat ze meteen in ons werkproces terecht komen. Uiteindelijk zouden we graag willen dat organisaties digitaal een brief van ons krijgen in plaats van per post. Wel is interne communicatie onderling erg belangrijk, al hebben we hier geen problemen mee dankzij een systeem wat goed loopt. ICT is in die zin steeds belangrijker geworden, juist ook in het kader van interne communicatie. Zo hadden we bijvoorbeeld voor de coronacrisis gelukkig al de beslissing genomen om voor iedereen laptops aan te schaffen welke allemaal op dezelfde manier zijn ingericht. We kunnen hier al vanaf het begin van de crisis prima mee uit de voeten, in combinatie met Fourtop is dit goed geregeld."

In de cloud samenwerken met Cloudine Cloudine | Fonds Schiedam Vlaardingen | Fourtop ICT

Fonds Schiedam Vlaardingen werkt sinds begin dit jaar met onze cloud werkplek Cloudine! "Sinds kort zijn we met Fourtop ICT overgegaan naar Cloudine en daarmee ook het gebruik van Microsoft Teams. De migratie is makkelijk verlopen en ondanks dat het af en toe wat wennen is, gaat het goed. De communicatie verliep tijdens de migratie goed, maar ook erna is dit nog steeds het geval. We merken wel dat het communiceren in deze tijd wat lastiger is vanwege de afstand, maar de helpdeskmedewerkers zijn erg behulpzaam en vriendelijk, hier komen we meestal wel uit met elkaar." Hiernaast geeft John Massaar aan hoe de gehele samenwerking verloopt met Fourtop ICT. "We hebben zelf geen ICT’er, dus het is prettig dat we goed geholpen worden als er iets aan de hand is. Ik zou daarom Fourtop zeker kunnen aanbevelen als ICT partner. Het contact verloopt voor ons als relatief kleinere organisatie erg prettig en of het nu gaat om onze WiFi of om hoe we dingen in de praktijk in moeten richten, het verloopt met Fourtop altijd erg netjes. Als we een probleem hebben wordt het vrij snel en pragmatisch opgelost."

Fourtop ICT klantcase

“Het verloopt met Fourtop altijd erg netjes. Als we een probleem hebben wordt het vrij snel en pragmatisch opgelost."

John Massaar, Fonds Schiedam Vlaardingen | Fourtop ICT klantcase

John Massaar
Directeur, Fonds Schiedam Vlaardingen

Ben je benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen?

Neem gerust contact met ons op voor een adviesgesprek

Afspraak