headset-solid
085 482 60 00
Afspraak
Contact
RP Sanitas Humanus | klantcase Fourtop ICT

Het efficiënter delen van kennis voor het welzijn van de mens

Lees over de samenwerking met RP Sanitas Humanus

RP Sanitas Humanus

Sanitas Humanus - letterlijk te vertalen naar Gezonde mens. Bij RP Sanitas Humanus wordt er al meer dan 20 jaar diensten en producten aan artsen en therapeuten in Nederland, België en Duitstalige landen aangeboden waarbij de mens altijd centraal staat. Met drie divisies waarbij medische analyses om de gezondheidsstatus in kaart te brengen (RP Analytic), kwalitatief hoogwaardige supplementen te leveren (RP Supplements) en om artsen en therapeuten specialistische scholing te bieden (RP Academy) wordt er het gezamenlijke doel bereikt om de individuele mens gezond te krijgen. Er wordt niet gedacht in protocollen, maar er wordt juist met wetenschappelijke, effectieve en economische diensten en producten een totaalconcept aangeboden voor de gezondheidsprofessional.

RP Sanitas Humanus | Fourtop ICT klantcase BPD

Het delen van kennis on demand

Vanuit de RP Academy worden vele trainingen, lessen en praktijkdagen aangeboden aan professionals in de gezondheidszorg om patiënten nog beter te kunnen helpen. Wim Knoppert, Medisch Adviseur, vertelt over hoe het deelnemen aan webinars nog makkelijker is gemaakt met behulp van Fourtop ICT. “Voor het goed interpreteren van onderzoeken en het vertalen van passende therapieplannen wilden we graag trainingen on demand aanbieden zodat de informatie gevolgd kan worden door mensen wanneer het ze uitkomt. We zochten iets wat hierbij goed past, maar het was niet kant-en-klaar beschikbaar. Zodoende hebben we de vraag bij Fourtop ICT neergelegd en jullie collega Staffan Nelemans werd enthousiast en kwam met een mooi idee.”

Staffan heeft in SharePoint een schil om de webinars heen gebouwd aan de hand van onze wensen. Allereerst worden de aanmeldingen hierin verwerkt, deelnemers met bijbehorende e-mailadressen worden gekoppeld aan een deelnemersnummer en vervolgens wordt er naar ieder persoon een link gestuurd voor de eerste sessie. Onze trainingen bestaan uit meerdere modules en per module bestaat het ook uit meerdere sessies. Is er een sessie afgerond, dan krijgen ze een toets en na goede afronding ontvangen de deelnemers een nieuwe link met de volgende sessie of uiteindelijk een certificaat van deelname. Bij een onvoldoende krijgen ze nogmaals een kans en wordt de desbetreffende webinar en de toets nogmaals gestuurd tot ze de stof geheel eigen hebben kunnen maken. Ook bij deadlines worden er berichten gestuurd zodat ze de trainingen niet vergeten. Al met al is het een meer geautomatiseerd proces geworden waarin deelnemers een eigen tempo volgen om de trainingen succesvol af te kunnen ronden.”

 

Makkelijk bij elkaar komen tijdens de praktijkdagen

Naast het kunnen volgen van online webinars en trainingen worden er ook praktijkdagen aangeboden vanuit RP Sanitas Humanus, om als professionals ook fysiek zo goed mogelijk kennis te kunnen delen met elkaar. “De meeste trainingen zijn makkelijk on demand te volgen, maar bij de meer gespecialiseerde trainingen is het beter dat je elkaar fysiek ziet om de stof beter te begrijpen. Bij onze praktijkdagen kunnen collega’s met elkaar delen welke hulpvragen ze hadden, welke onderzoeken er zijn ingezet en wat de uitkomst of vervolgonderzoek er bijvoorbeeld uit is gekomen. Door het met elkaar te bespreken worden oplossingen beter begrepen. Op een dag neem je samen meerdere casussen door, fijn om dit interactief te kunnen doen.”

Wim legt uit hoe Fourtop ICT ook bij de praktijkdagen heeft kunnen helpen om het proces soepeler te laten verlopen. “Ook de uitnodigingen voor de praktijkdagen worden vanuit SharePoint, wat gekoppeld is aan Bookings, verstuurd aan de deelnemers. Een link met de uitnodiging wordt verstuurd en er kan zelf in de agenda gekeken worden wanneer ze aanwezig willen zijn. Automatisch komt de deelnemer ook in mijn agenda te staan met bijbehorende contactgegevens en het onderwerp. Op een soepele manier zijn de systemen door Fourtop ICT aan elkaar gekoppeld.”

Voorheen waren de trainingen aanbodgericht, wat betekende dat iedereen tegelijkertijd een training volgde of naar een praktijkdag op een vast moment kwam. Er was dus één groep die op één moment kon komen, als ze niet aanwezig konden zijn was het jammer maar dan konden ze pas weer bij een volgend moment aansluiten. Nu is het veel efficiënter ingericht en zijn er meerdere groepen en meerdere praktijkdagen waardoor het delen van kennis makkelijker is geworden.”

 

Samenwerken om tot het beste resultaat te komen

Onze Business Process Development afdeling heeft succesvol geholpen met het efficiënter inrichten van de processen van de webinars en praktijkdagen van RP Sanitas Humanus. “We ervaren de samenwerking met Fourtop ICT en Staffan als super! Wat we heel prettig vinden zijn de korte lijntjes. Als er weinig tijd is krijgen we alvast een tip van Staffan en wordt er een afspraak gemaakt om het uitgebreider met elkaar te kunnen bespreken. Hij is geniaal in wat hij doet en heel slim.”

We zijn voortdurend aan het doorontwikkelen. Waarbij de grote slag samen met Fourtop ICT is geslagen, het staat en het draait. Er zijn voor de toekomst nog wel wat verbeterpunten om de inrichting van de webinars en praktijkdagen nog beter te maken, maar dit wordt zeker verder met elkaar opgepakt. Ons doel is om collega’s te helpen, we denken graag mee zodat trainingen succesvol afgerond kunnen worden. Het is in ieders belang dat je zo efficiënt en effectief mogelijk succesvol bent. Niet te veel onderzoeken, maar wel voldoende, niet te veel supplementen, maar wel genoeg – het gaat er uiteindelijk om dat je een hoge succesratio hebt. We boeken bij RP Sanitas Humanus echt heel goede resultaten, het is fijn om te kunnen delen met collega’s en heel mooi om te zien dat ze succesvol zijn in het behandelen van patiënten. Dan prijs ik me iedere dag weer gelukkig dat ik mijn collega’s kan helpen!”

RP Sanitas Humanus | Fourtop ICT klantcase BPD

RP Sanitas Humanus | Fourtop ICT klantcase BPD

RP Sanitas Humanus | Fourtop ICT klantcase BPD

RP Sanitas Humanus | Fourtop ICT klantcase BPD

RP Sanitas Humanus | Fourtop ICT klantcase BPD

Fourtop ICT klantcase

“We ervaren de samenwerking met Fourtop ICT en Staffan als super! Wat we heel prettig vinden zijn de korte lijntjes. Als er weinig tijd is krijgen we alvast een tip van Staffan en wordt er een afspraak gemaakt om het uitgebreider met elkaar te kunnen bespreken."

Wim Knoppert | RP Sanitas Humanus | Fourtop ICT

Wim Knoppert
Medisch Adviseur, RP Sanitas Humanus

Ben je benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen?

Neem gerust contact met ons op voor een adviesgesprek

Afspraak