Maak kennis met Gerhard van FourTOP ICT!

Als medeoprichter van FourTOP is Gerhard van der Veen dagelijks bezig om ervoor te zorgen dat bedrijven leuker en makkelijker kunnen werken met behulp van ICT. We spraken hem over het ontstaan van FourTOP, zijn trots én zijn hobby’s!

Gerhard, stel jezelf eens voor!
“Ik ben Gerhard van der Veen en ik ben 48 jaar oud. Ik woon samen en heb twee kinderen: Noud is zeven en Noortje is vijf jaar oud. Mijn grootse hobby is zeilen. 1,5 jaar geleden ben ik gestopt met roken en sindsdien ga ik regelmatig met veel plezier hardlopen.”

Waarom ben je met FourTOP begonnen?
“Arjo Middelkoop en ik runden een ICT bedrijf naast onze vaste baan. Door ons succes was dit uiteindelijk niet meer te combineren. We kwamen voor een keuze te staan: of er mee stoppen of er voor 100% voor gaan en onze baan opgeven. We hebben voor het laatste gekozen en zijn uiteindelijk met nog twee schoolvrienden FourTOP gestart.”

En wat is jouw rol binnen FourTOP?
“Ik ben lid van het MT en verder verantwoordelijk voor de projecten en inkoop.”

Welk technisch apparaat is voor jou onmisbaar?
“Mijn iPhone is voor mij bijna onmisbaar. Deze voorziet mij van nieuws en zorgt voor mijn communicatie op allerlei vlakken en via internet is bijna alle kennis snel overal voorhanden.”

Wat maakt FourTOP anders dan andere ICT bedrijven?
“Doordat we een platte organisatie zijn, kunnen we zeer snel schakelen. Zeker gecombineerd met onze persoonlijke benadering. We proberen voorop te lopen in de marktontwikkelingen en we zijn inmiddels in staat om klanten maandelijks naar werkelijk gebruik diensten van ons te laten afnemen.”

Waar ben je het meest trots op in je werk en waarom?
“De wijze waarop we onze klanten bedienen. We zijn een commercieel bedrijf, maar we zetten onze klanten altijd centraal om voor hen het werken weer leuker en makkelijker te maken. Winstgevendheid op korte termijn staat hierbij voor ons niet voorop, wij hechten veel waarde aan een goede lange termijnrelatie waarbij we de klant echt kunnen helpen. Daar ben ik trots op”

Wat vind je het leukst aan je werk en waarom?
“Het leukste vind ik toch wel de veranderingen in mijn vakgebied. De techniek verandert enorm snel en het is een hele uitdaging om daar in mee te gaan. En om hierbij de juiste keuzes te maken in een concurrerende markt.”