headset-solid
085 482 60 00
Afspraak
Contact
D-Two | Partnercase Fourtop ICT

Partnercase | Een duurzame samenwerking voor een betere wereld

Lees over de samenwerking met D-two

D-two

Op een duurzame manier hardware een tweede leven geven met talentvolle mensen, het is de missie van D-two (wat staat voor 2 keer Daan en voor duurzaam en dataveiligheid). Er wordt aan klanten flexibele en rendabele totaaloplossingen geboden in het veilig afvoeren, verwerken en vervangen van overtollige of afgeschreven ICT-apparatuur. Hiernaast wordt er samen met een aantal sociale partners een duurzame bijdrage geleverd aan een betere wereld door de samenwerking aan te gaan met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met deze mooie gedachtegang van Daan van Deutekom en Daan Meurs is het bedrijf al sinds 2009 een betrouwbare partner voor duurzame IT-projecten. De drie pijlers van D-two zijn duurzaamheid, dataveiligheid en de SROI (Social Return of Investment) waarbij bedrijven toch fijn verrast worden door de restwaarde van hun afgeschreven hardware. Inmiddels heeft het enthousiaste en kundige team van D-two al meer dan 500.000 apparaten veilig en milieuvriendelijk afgevoerd.

D-Two | Partnercase Fourtop ICT

Hardware op een veilige manier een tweede leven geven

Stefan Vos, Senior Accountmanager, geeft trots aan waar D-two voor staat als organisatie en hoe tijdens de bedrijfsvoeringen dataveiligheid een belangrijk onderdeel is. "We geven hardware zo veel mogelijk een tweede leven nadat de datadragers veilig gewiped zijn of als de hardware niet als compleet apparaat kan worden hergebruikt worden de onderdelen gerecycled. Hiernaast staan we bij D-two voor duurzame samenwerkingen en creëren we graag werkplekken voor mensen met een beperking. Deze doelgroep is veelal op zoek naar zekerheid en we zagen dat ze vaak weinig echte kansen krijgen op de arbeidsmarkt. Zo zetten we mensen met een arbeidstalent (zo noemen wij het liever) in hun kracht, ze hebben vaak enorme focus om het werk beter te kunnen doen dan anderen. Ook gaat de hardware voor een tweede leven naar bewuste partners, zoals bijvoorbeeld het geval is bij het UWV donatieprogramma waarbij weeskinderen of mensen die het niet zo breed hebben de apparaten via een stichting gratis kunnen afnemen. Er gaat ook een groot deel, via bulkpartijen, naar armere landen waar ze het goed kunnen gebruiken. We werken met ongeveer 31 medewerkers niet voor het geld, maar voor iets goeds waarbij we terug kunnen geven. Onderling is de werksfeer bij D-two goed, ICT is hierbij een belangrijk onderdeel voor het intern met elkaar samenwerken met hiernaast goede beveiliging."

 

 

Dataveiligheid is enorm belangrijk, zowel voor de consument als in de B2B markt. Het begint voor ons al bij het ophalen van de hardware, waarbij we zelf dedicated transport regelen en streven om altijd dezelfde chauffeur naar dezelfde partner te sturen. Vervolgens registreren we na binnenkomst de producten, zodat je goed weet wat er ingeleverd is en weet dat er niks verdwenen is. Het pand is ook extra beveiligd, zo kun je elke deur alleen door met behulp van een druppel. Na de registratie van de apparaten wordt de binnengekomen hardware gekoppeld aan een data delete systeem. We maken hiervoor gebruik van Blancco software, de best verkrijgbare data wipe software in de markt. Voor ieder apparaat dat gewiped is wordt een internationaal erkend, audit proof, certificaat gegenereerd. Zeker met het oog op de AVG wetgeving is dit een belangrijk punt, je kunt je hardware niet meer zomaar geven aan een afvalverwerkingsbedrijf. In deze tijd kun je je niet veroorloven dat je gegevens op straat liggen. Zo bieden we bijvoorbeeld ook wipen en shredden aan op locatie, voor het geval de klant liever niet heeft dat de hardware het pand verlaat. We geven graag zekerheid, geen vraag is te gek en we werken niet van half 9 tot 5, maar tot wanneer het nodig is en de klant volledig tevreden is."

 

Elkaar versterken met een duurzame samenwerking

Al een aantal maanden is er een mooie samenwerking tussen D-two en Fourtop ICT, Stefan vertelt waardoor dit komt. "Het contact met Fourtop ICT is ontstaan dankzij onze nieuwe directeur Maaike Dekkers-Duijts die Jaap van Oord van de Business Club kent. Samen hebben we een sterk verhaal, voor Fourtop zijn we een extra duurzame service en voor ons is het ook interessant om een goede ICT partij aan onze klanten aan te kunnen bevelen. Ik neem naar klanten een soort van toolbox mee met informatie en in dat verhaal nemen we Fourtop ICT ook mee, het is voor een klant het totaalplaatje wat je ze kan vertellen. We willen het circulaire IT verhaal niet alleen in duurzaamheid aan kunnen bieden, maar ook in dienstverlening. Ik vind onze samenwerking perfect verlopen en het kan alleen nog maar beter worden in de toekomst - we versterken elkaar in een win-winsituatie." Stefan geeft aan wat ze belangrijke eigenschappen vinden bij een partner. "Fourtop ICT staat voor hetzelfde als wat D-two belangrijk vindt. Het gaat hierbij om betrouwbaarheid, flexibiliteit en het iets overhebben voor elkaar - het draait niet om geld, maar om elkaar helpen en iets gunnen. Fourtop ICT zet een extra stap voor klanten en is een betrouwbare partner, hier zijn we heel blij mee."

Fourtop ICT klantcase

“Fourtop ICT staat voor hetzelfde als wat D-two belangrijk vindt. Het gaat hierbij om betrouwbaarheid, flexibiliteit en het iets overhebben voor elkaar - het draait niet om geld, maar om elkaar helpen en iets gunnen."

Stefan Vos | D-Two | Partnercase Fourtop ICT

Stefan Vos
Senior Accountmanager, D-two

Ben je benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen?

Neem gerust contact met ons op voor een adviesgesprek

Afspraak