headset-solid
085 482 60 00
Afspraak
Contact
Lightmountain Consultancy | Partnercase Fourtop ICT

Partnercase | Een fijne samenwerking met vertrouwen

Lees over de samenwerking met Lightmountain Consultancy

Lightmountain Consultancy

Als ondernemer in het MKB heb je met verschillende uitdagingen te maken waarbij het hebben van externe hulp of een sparringpartner de organisatie verder kan brengen. Lightmountain Consultancy helpt bij het realiseren van de toekomstplannen van een organisatie, waarbij er op financieel gebied ondersteuning wordt geboden en over strategische kansen wordt meegedacht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan passende oplossingen behorende bij acquisitie, relatiebeheer, het managen van voorraden, debiteuren en crediteuren. Ook als het gaat om het wel of niet investeren of het regelen van een passende bedrijfsfinanciering staat Petra Lichtenberg-Van Vliet klaar om met haar jarenlange bankervaring en kennis bij te staan en met de beste inzichten te komen. Hiernaast zijn er diverse samenwerkingsverbanden en een uitgebreid netwerk van financieringsinstellingen, accountants, advocaten en overige zakelijke dienstverleners. Petra is met Lightmountain Consultancy een betrokken en betrouwbare partner voor al haar klanten en luistert daadwerkelijk naar je vraagstuk. 

Petra Lichtenberg-Van Vliet Lightmountain Consultancy | Partnercase Fourtop ICT

Het begin van Lightmountain Consultancy

Sinds 2016 is Petra Lichtenberg-Van Vliet met Lightmountain Consultancy een onafhankelijk financieel adviseur en sparringpartner voor het MKB. Ze vertelt over haar ervaring in de financiële wereld en hoe ze is begonnen als zelfstandige. "Voor Lightmountain Consultancy heb ik 30 jaar in de financiële wereld gewerkt bij ABN AMRO en ING, waar ik het MKB adviseerde en met name op het gebied van kredietverlening. Door de jaren heen veranderde voor mij de wijze van klantbediening zodanig dat ik na een reorganisatie besloot iets anders te gaan doen. Zo ben ik destijds ook met Fourtop ICT in contact gekomen, ik behartigde hun zaken toen ik nog bij ING werkte. Zodra ik besloot om weg te gaan gaven Jaap van Oord en nog een aantal andere relaties direct al aan om contact te willen blijven houden gezien de fijne relatie en voor het geval we in de toekomst nog iets voor elkaar zouden kunnen betekenen.”

 

Na een aantal maanden nadenken over wat ik graag zou willen gaan doen merkte ik dat ik nog niet klaar was met het MKB en het vak nog steeds erg leuk vond. Zodoende besloot ik om hetzelfde te gaan doen qua werkzaamheden, maar dan als zelfstandige waardoor je niet gebonden bent aan slechts één oplossing van een desbetreffende bank en juist meer oplossingen kan bieden aan de ondernemer. Eind 2016 ben ik voor mezelf gestart met Lightmountain Consultancy en sloot ik me als zelfstandige aan bij Credion Rotterdam-Rijnmond (later ben ik overgestapt naar de locatie in Apeldoorn), daarnaast werkte ik o.a. voor een accountskantoor en een kantoor voor merkbescherming, hier deed ik met name acquisitie en advies. Credion is een onafhankelijke partij die ondernemers aan financiering helpt, ze hebben het grootste netwerk van Nederland en een landelijke spreiding, en onder hun vlag kon ik mijn kennis op pijl houden en met Lightmountain Consultancy de MKB ondernemer volledig bijstaan."

De ondernemer ondersteunen en adviseren waar nodig

Sinds juni 2021 woont Petra met haar man in Spanje waar ze nog steeds haar klanten blijft ondersteunen. "Met ingang van 1 januari 2020 heb ik de overstap gemaakt van Credion Rotterdam-Rijnmond naar Credion Apeldoorn, maar het opbouwen van een netwerk en het werven van klanten in een nieuw marktgebied tijdens de coronacrisis is erg moeilijk. Vanwege gezondheidsredenen van mijn man hebben we in het voorjaar van 2021 besloten naar Spanje te verhuizen, wat ook de reden was om afscheid te nemen van Credion Apeldoorn. In het buitenland kan ik nog steeds mijn bestaande klanten ondersteunen met behulp van Microsoft Teams, Zoom of door te bellen, je kent elkaar inmiddels zo goed dat de afstand niet uitmaakt. Ook kan ik gelukkig nog mijn andere werkzaamheden blijven uitoefenen op afstand bij The Vault Interiors, een vintagewinkel in Nijkerk, waar ik verantwoordelijk ben voor New Business en Online Marketing. Ik ben als persoon erg leergierig en nieuwsgierig, ik hou van avontuur - daarom doe ik dingen die ik leuk vind."

 

"Succesvolle organisaties hebben een visie"

Het is de slogan van Lightmountain Consultancy waar Petra nog altijd volledig achter staat. Ze legt uit welke rol ze dagelijks vervult om organisaties verder te brengen. "Met Lightmountain Consultancy help ik MKB ondernemers aan financiering, wat past bij het realiseren van hun dromen. Hierbij gaat het om het bieden van oplossingen in de vorm van producten van derden, bijvoorbeeld de financiering voor een lease auto of risicokapitaal, waarbij het mijn taak als onafhankelijke partij is om de beste deal uit de markt te halen. Hiernaast ben ik een sparringpartner om samen financiële en strategische zaken tegen het licht te houden. Met vertrouwen zit ik naast de ondernemer in plaats van tegenover ze aan tafel zoals wel het geval was in mijn tijd bij ING. Ik ben van mening dat succesvolle organisaties een visie hebben en hiermee vind ik Fourtop ICT als bedrijf een uitschieter, zo zouden meer bedrijven het moeten doen.”

 

Ondernemers denken vaak dat ze alles zelf moeten doen en moeten kunnen, maar elke ondernemer heeft een bepaalde kracht en zou daarbij uit handen moeten geven wat minder goed lukt of wat ze minder leuk vinden om te doen. Het is belangrijk om goede mensen om je heen te hebben en om zelf te werken aan waar je kracht ligt. Zo is bij Fourtop ICT de competentiemeting een heel mooi voorbeeld van hoe je een organisatie kunt inrichten en met een goed team met elkaar kunt samenwerken. Mijn contact met Fourtop ICT is heel prettig! We spreken elkaar soms wat intensiever, maar zeker een paar keer per jaar belt Jaap me op om even te sparren."

In goede handen als klant bij Fourtop ICT

Naast de ondersteuning die Petra met Lightmountain Consultancy aan Fourtop biedt is ze ook zelf klant geworden. "Fourtop ICT is een prachtig en financieel gezond bedrijf. De samenwerking met Fourtop is top! Zodra ik ZZP'er werd in 2016 ben ik ook klant geworden bij Fourtop ICT voor de cloud service, een laptop en bijbehorende service. Je weet dat je bij ze in goede handen bent en dat je ontzorgd wordt, als ik een probleem heb bel ik ze en wordt het snel en goed opgelost. Bij Fourtop is het altijd goed en ze zijn altijd al vooruitstrevend geweest zoals bijvoorbeeld met de cybersecurity waarbij we ook gezamenlijke workshops hebben gegeven. Ook helpen we elkaar qua netwerk, de samenwerking is dus heel prettig."

Fourtop ICT klantcase

“Fourtop ICT is een prachtig en financieel gezond bedrijf. De samenwerking met Fourtop is top!"

Petra Lichtenberg-Van Vliet Lightmountain Consultancy | Partnercase Fourtop ICT

Petra Lichtenberg-Van Vliet
Eigenaar, Lightmountain Consultancy

Ben je benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen?

Neem gerust contact met ons op voor een adviesgesprek

Afspraak