Partnercase

Weprocess

Samen de klant volledig helpen met een soepele ICT transitie. Lees over de samenwerking met Weprocess

Weprocess

Voor bedrijven die willen (of moeten) digitaliseren, maar hier intern geen kennis van hebben is Weprocess de perfecte partner. Het ervaren en enthousiaste team helpt bij het optimaliseren van bedrijfsprocessen, het implementeren van software en het (uit)bouwen van het e-commerce platform. Transparant, duidelijk, slim en op abonnementsbasis maandelijks schaalbaar draait het volledig om de duurzame groei van de klant. Als onmisbare schakel in digitalisering & automatisering word je als organisatie in de groothandel, retail, transport en logistiek met IT & e-commerce ondersteund bij elk vraagstuk. Het doel is duidelijk; kosten besparen en slimmer, sneller en efficiënter werken. Het groeiende bedrijf Weprocess is met eigenaresse Marloes de Ruiter samen met het ambitieuze IT & E-com team ‘as a service’ klaar voor een mooie toekomst.

 
Weprocess partnercase

Het begin van Weprocess en onze samenwerking

“Weprocess helpt als tussenpersoon bedrijven zonder eigen of met een kleine ICT afdeling” begint Marloes de Ruiter. “Wij zorgen ervoor dat processen goed worden ingericht en dat er datagedreven en in de cloud gewerkt kan worden. Oftewel sneller en efficiënter werken en dit op abonnementsbasis, waarbij de klant de keuze heeft in hoeverre ze ons nodig hebben. Er zijn twee redenen dat een klant zich bij ons meldt. Enerzijds vanwege de visie van de ondernemer waarbij ze ergens naartoe willen en daar goede mensen voor nodig hebben. Anderzijds bij pijn binnen de organisatie, waarbij ze echt iets moeten veranderen om verder te kunnen.” Douwe van der Graaf, Sales & Marketing Manager bij Fourtop ICT geeft hierbij aan wat Weprocess toevoegt en waarmee de samenwerking met elkaar is begonnen. “Weprocess speelt voor ons een belangrijke key factor, ze nemen het IT management mee en dat is voor de samenwerking heel fijn. Wij faciliteren hierbij voornamelijk het technische stuk.”

“Het is allemaal begonnen met Cemex Trescon (tegenwoordig Cemex, onderdeel van OptiGroup), waarbij we gezamenlijk het grote project hebben opgepakt om ze van een on-premise omgeving met een verouderd ERP over te zetten naar een modern ERP pakket met cloud werkplekken. Ze werken nu in een volledig en schaalbare, veilige cloud infrastructuur. Cemex was op zoek naar een omgeving waarin techniek en IT veel meer de kartrekker zou worden voor de innovatie van de organisatie zelf in plaats van dat de organisatie iets graag wilt wat technisch niet mogelijk is. De transitie treft de gehele organisatie, waarbij Weprocess ervoor zorgt dat het onderdeel proces en het ERP stuk kloppen en wij ervoor zorgen dat het technisch goed en veilig werkt. We vullen elkaar goed aan!” Marloes voegt hieraan toe wanneer de samenwerking begon en wat er tot nu toe al is afgerond samen. “In december 2020 zijn we met elkaar gestart aan dit grootschalige project, inmiddels zijn we al vijf projecten verder. Het zijn allemaal mooie voorbeelden van hoe we samen bedrijven transformeren van een organisatie die vastzit in IT naar een veilige en flexibele organisatie die klaar is voor de toekomst.”

"Samenwerken met Fourtop is alsof we samen eigenlijk gewoon een bedrijf zijn, waardoor we de klant nog beter kunnen helpen met een goed eindproduct waar ze mee kunnen groeien. Onze beide expertises zijn complementair aan elkaar en helpen klanten vooruit met een efficiënte, schaalbare en toekomstbestendige oplossing.”
Marloes
Marloes de Ruiter

Eigenaresse Weprocess

Als organisatie transformeren, voorbereid op elke uitdaging

Al bijna twee jaar is er een nauwe samenwerking tussen Weprocess en Fourtop ICT. Marloes omschrijft hoe een project verloopt en hoe de verdeling precies is. “Onze kennis ligt bij het aan laten sluiten van de IT bij de bedrijfsprocessen en hoe er gewerkt wordt binnen organisaties. Weprocess begint met het ERP onderdeel en als er geen lokale afhankelijkheden meer zijn brengt Fourtop ICT het geheel naar de cloud. Wij starten en erna coördineren we het project samen met Fourtop zodat het allemaal goed verloopt. Hierbij spreken we elkaar zeker wel wekelijks, waarbij we het nooit hoeven in te plannen. Het is alsof we onderdeel zijn van elkaars bedrijf, zo zou je onze samenwerking wel kunnen omschrijven.” Aansluitend geeft Douwe aan waar organisaties mee geholpen worden. “Elke wens is mogelijk en binnen een half jaar kunnen we samen een organisatie (met name in de handel) transformeren van “oud naar een 2023 proof bedrijf. Voor veel bedrijven tot bijvoorbeeld 100 werkplekken is het niet efficiënt om een eigen IT manager te hebben. Met Weprocess is er heb je een partij aan boord die je aan de hand neemt en het IT management stuk als functioneel aanspreekpunt oprecht goed voor je managed."

 

Als unieke propositie samen de klant oprecht kunnen helpen

“We hebben beide als organisaties dezelfde waarden” geeft Marloes aan. “Beide zijn we geen partij die het dure wil verkopen waar de klant weinig extra aan heeft. IT mag best wat kosten, maar het moet functioneel wel echt van meerwaarde zijn. We kijken allebei naar de wensen en dan komen we met advies over wat je als klant daadwerkelijk nodig hebt. We focussen ons hierbij op de output, het eindproduct moet goed zijn en er moet kwaliteit opgeleverd worden.” Douwe is het hier helemaal mee eens. “Klopt helemaal en hiernaast zijn we beide praktisch, we halen samen de meerwaarde uit het product. Hierbij wil je een partner die écht wilt samenwerken, als dat niet voorop staat werkt dit heel moeilijk. We hebben met elkaar naar mijn mening een unieke propositie en zeker bij schaarste aan expertise in de markt is het een mooie combinatie.”

 

Hierbij vertelt Marloes wat zij zoekt in een goede samenwerking. “Het is belangrijk om te weten dat als je belt dat er opgenomen wordt of dat je wel teruggebeld wordt. Het is ook op basis van vertrouwen. Ik geloof dat partnerships zoals deze met Fourtop goed zijn, met producten zoals Cloudine waarvan je weet dat het goed is en volledig voldoet aan de security standaarden. Dat moet je gewoon hebben en dat heeft helemaal toegevoegde waarde voor een organisatie. Jullie als Fourtop ICT hebben dus een prachtig product, wij nemen de honneurs waar voor de klant en samen zorgen we dat de klant blij wordt.”

“Samen met Weprocess transformeren we organisaties met gevoel zowel technisch als functioneel. Zo zorgen we er samen voor dat de IT verandering als positief wordt ervaren, wat absoluut de basis is voor succes!”
Douwe-1
Douwe van der Graaf

Sales & Marketing Manager Fourtop ICT

Een samenwerking klaar voor de toekomst

Met inmiddels al vijf succesvol afgeronde projecten is er al een mooie basis gelegd voor de samenwerking, maar er zijn gelukkig nog genoeg mooie uitdagingen voor de toekomst. Marloes vertelt over haar toekomstplannen met Weprocess. “Mijn doel is om nog meer te groeien als organisatie. In 2018 ben ik voor mezelf begonnen als freelancer tot vorig jaar zomer. Toen kwam er meer werk mijn kant op en vanaf daar ging het heel hard. Ik had genoeg opties om in loondienst te gaan werken, maar dat heb ik niet gedaan. Ik merkte dat ik Weprocess heel graag verder wilde uitbouwen. In januari 2022 zijn we verhuisd en inmiddels werken er 7 mensen bij ons, de sfeer is onderling ook echt top. Voor de toekomst zou ik dus graag verder willen groeien, zowel in klanten als personeel.”

Douwe voegt hieraan toe hoe hij de toekomst samen ziet. “Voor onszelf bij Fourtop ICT hebben we natuurlijk als doel Cloudine verder te ontwikkelen zodat zo veel mogelijk mensen blij worden van onze cloud werkplek en makkelijker kunnen werken. Samen met Weprocess is dit nog breder, per sector (zoals bijvoorbeeld onze Cloudine branches) kunnen we het nog verder ontwikkelen zodat het perfect past per organisatie.” Marloes sluit af. “Samen kunnen we nog beter inspelen op wensen. Er zijn nog genoeg uitdagingen en groeimogelijkheden met elkaar!”

“Ik geloof dat partnerships zoals deze met Fourtop goed zijn, met producten zoals Cloudine waarvan je weet dat het goed is en volledig voldoet aan de security standaarden. Dat moet je gewoon hebben en dat heeft helemaal toegevoegde waarde voor een organisatie."
Marloes
Marloes de Ruiter

Eigenaresse Weprocess

Maak een afspraak

Wil je starten met Microsoft 365 of wil je meer weten over alle mogelijkheden van je bestaande pakket, wij inspireren je graag! Neem contact met ons op en maak een afspraak, bij ons ben je altijd welkom.