Blogs

Grip houden op data met live rapporten en overzichten in de financiële dienstverlening branche

In onze eerdere blog hebben we je laten lezen hoe je een succesvolle organisatie in de financiële dienstverlening branche kunt zijn door veilig en AVG compliant om te gaan met privacygevoelige gegevens. Maar naast een stabiele en beveiligde digitale werkomgeving waar je datalekken voorkomt gaat zorgeloos werken om meer dan alleen met vertrouwen en integriteit voldoen aan de wensen van je klant. We hebben het over grip houden op financiële en persoonlijke gegevens, op een beveiligde maar vooral ook op een makkelijke en leuke manier. De vraag is hoe de ICT bijdraagt aan grip houden op bedrijfsdata waardoor je efficiënter en succesvoller kunt werken?

Cloudine financiële dienstverlening branche | Fourtop ICT | cloud werkplek


Het belang van grip houden op bedrijfsgegevens

In de financiële dienstverlening branche heb je te maken met financiële en vertrouwelijke data van vele organisaties. Grip houden en de gegevens op efficiënte wijze voor iedereen inzichtelijk krijgen is hierbij essentieel. Zo behoud je de controle over belangrijke data en wordt er met meer structuur gewerkt wat voor betere resultaten zorgt.

Er wordt door je klant namelijk erop vertrouwd dat je ze goed en duidelijk kunt adviseren over belangrijke financiële vraagstukken. Maar met welke ICT middelen kun je als organisatie grip houden op de bedrijfsdata en hoe creëer je ruimte en tijd zodat je de klant volledig kunt ontzorgen?

Efficiënter werken en sturen op succes

Door grip te houden op bedrijfsgegevens kun je dus makkelijker sturen op succes, voor zowel je klant als binnen je eigen organisatie. Als het gaat om het inzichtelijk krijgen van de financiële gegevens dragen live rapporten en overzichten bij aan een duidelijk overzicht, wat ook nog veilig gedeeld kan worden met derden. Hierdoor ontwikkel je een data gestuurde onderneming waar de inzichten daadwerkelijk nuttig zijn zodat je op basis van kennis met elkaar tot de beste resultaten kunt komen. We weten bij Fourtop ICT dat je klant centraal staat, hier ondersteunen we je dan ook graag bij in een optimale cloud werkomgeving met de beste tools.

Cloudine financiële dienstverlening | Fourtop ICT

Het Power Platform voor live rapporten en overzichten

Bespaar kostbare tijd en energie zodat er gefocust kan worden op wat echt belangrijk is voor je organisatie in de financiële dienstverlening branche. Met procesoptimalisatie, efficiënte en geautomatiseerde tools en duidelijke rapportages stuur je de organisatie succesvoller met het oog op de toekomst. Het Microsoft Power Platform kan je hierbij helpen, met als onderdelen Power Automate, Power Apps en Power BI. Allemaal met één doel; grip houden op gegevens en succesvoller ondernemen.

  • Power Automate: De optimalisering van je processen en workflows door terugkerende processen en taken digitaal te automatiseren. Bij elk proces, hoe simpel of complex deze ook lijkt, kan de workflow makkelijk geautomatiseerd worden.
  • Power Apps: Je kunt aan de slag met aangepaste zakelijke Power Apps die verbinding maken met opgeslagen gegevens of met online en on-premises gegevensbronnen voor de beste overzichten. Elk gewenste omgeving kan zelf gecreëerd en beheerd worden, zo bewerk en wijzig je data in de Power App en kun je overal waar je bent de juiste meldingen en de beste overzichten krijgen.
  • Power BI: Met het slimme Power BI zorg je ervoor dat je altijd het overzicht behoudt met behulp van live rapportages en dashboards. In je bedrijf krijg je inzichten in je beschikbare data, wat makkelijk te gebruiken is door zowel de IT-er, de analist, de eigenaar en de eindgebruiker.

Cloudine financiële dienstverlening | Fourtop ICT

In de cloud met Cloudine financiële dienstverlening

Net zoals bij onze bekende Cloudine wordt er bij Cloudine financiële dienstverlening afscheid genomen van fysieke servers zodat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de voordelen van werken in de cloud. Als verdieping wordt er specifiek gekeken naar de uitdagingen en oplossingen in de financiële dienstverlening branche en hoe ICT bijdraagt aan een succesvollere organisatie. Bij Fourtop ICT weten we wat er speelt in de markt en passen we onze ICT oplossingen aan naar de behoefte en wensen van je bedrijf. En we houden altijd rekening met de medewerkers, want zij werken dagelijks in de ICT cloud omgeving Cloudine.

We hebben je tijdens dit tweede kwartaal van 2021 meer verteld over hoe Cloudine financiële dienstverlening je in de organisatie helpt leuker, makkelijker en veiliger samen te werken. In onze vorige blog heb je kunnen lezen wat het belang is van goede dataveiligheid en hoe we bij Fourtop ICT je met Cloudine ondersteunen om zorgeloos te kunnen werken. Samen zijn we klaar voor de toekomst!

Cloudine financiële dienstverlening branche | Fourtop ICT | cloud werkplek

Inschrijven per email