Blogs

Power App - Reserveer je Plekje

Maximaal gebruik maken van je kantoorruimte met 1,5 meter afstand

Stapje voor stapje gaan we weer steeds meer terug naar kantoor. Waar we voorheen met meerdere personen aan een kantoorblok of in een gedeeld kantoor zaten, is het nu een stuk lastiger aangezien we minimaal 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden. Hierdoor zijn er vergeleken met voorheen minder plekken beschikbaar in dezelfde ruimte en deze wil je uiteraard zo optimaal mogelijk benutten. Dit vraagt niet alleen om aanpassingen van je werkplek maar ook om een goede afstemming met elkaar. Voor wie is er een kantoorplek en voor wie niet, je wilt er zeker van zijn dat er niet te veel mensen tegelijkertijd naar kantoor komen zodat je zonder problemen toch met elkaar kunt werken in één ruimte.

Power App - Reserveer je Plekje

We hebben een Power App ontwikkeld die deze uitdaging oplost! Met Reserveer je plekje kun je makkelijk de kantoorbezetting met elkaar afstemmen. De app kan worden gekoppeld in Microsoft Teams en vanuit daar kan een medewerker een plek reserveren voor één of meerdere dagen. Binnen een aantal muisklikken is een resevering eenvoudig gemaakt en aansluitend krijg je hiervan een e-mail notificatie en zal de reservering automatisch in je agenda worden opgenomen. Zo kun je simpel laten weten wanneer je naar kantoor komt en zien welke plekken al bezet zijn.

Reserveer je plekje

Integreer met Microsoft Office 365

Deze Power App is een mooi voorbeeld van de eindeloze mogelijkheden in Microsoft Office 365. De app is bijvoorbeeld direct in Teams te openen en te gebruiken, wat het veel eenvoudiger maakt voor jou en je collega’s. Hierdoor hoef je niet alweer een losse applicatie te gebruiken, maar is de app één met Office 365. Wel zo makkelijk!

De wereld ontwikkelt continu en wij zorgen ervoor dat de ICT mee ontwikkelt met goede en passende oplossingen. Het doel is om je effectiviteit te verhogen, kosten te besparen en werk leuker en makkelijker te maken. We laten je graag meer zien over de mogelijkheden van Power Apps, maar ook over andere onderdelen van het Power Platform zoals Power BI en Power Automate. Geen vraag is te gek, onze creatieve ontwikkelaars denken graag met je mee!

Alles over de mogelijkheden van het Power Platform lees je hier!

Inschrijven per email