Blogs

Digitaal optimaliseren inspiratie case – Een SharePoint intranet voor alle interne communicatie

Is het binnen jouw organisatie ook een uitdaging om nieuws of successen goed te delen met elkaar? Zo heb je bijvoorbeeld een mooi project afgerond en wil je dit naast je directe collega’s ook laten weten aan mensen van andere afdelingen. Of er is een nieuwe collega begonnen, wat met iedereen binnen je bedrijf gedeeld kan worden. Interne communicatie is enorm belangrijk, het verbindt de verschillende afdelingen en het geeft veel duidelijkheid aan iedereen. Maar hoe weet je wanneer je iets deelt via bijvoorbeeld e-mail, Microsoft Teams, misschien wel Yammer of een groepsapp op je mobiel? Eén centrale plek waar je alle soorten informatie kunt vinden is de uitkomst; het SharePoint intranet!

Digitaal optimaliseren inspiratie case – Een SharePoint intranet voor alle interne communicatie

Een centrale verzamelplek om je werkdag mee te starten

Bij Fourtop ICT liepen we intern tegen hetzelfde aan en zijn we op zoek gegaan naar manieren om het onderlinge samenwerken makkelijker te maken. Hierbij wilden we dat de informatie altijd en overal op elk device, veilig toegankelijk is via de cloud. Het SharePoint intranet was de oplossing voor ons, om nieuws van elkaar te lezen en met elkaar te delen. Op het intranet hebben we bijvoorbeeld een carrousel van belangrijke algemene Fourtop berichten bovenin, eronder afdelingsnieuws, de laatste twee LinkedIn posts, maar ook verjaardagen en de laatste berichten van Yammer worden getoond. Hiernaast zijn de veelgebruikte sites, laatst geopende bestanden en belangrijke applicaties te vinden, waar je direct naartoe kunt gaan vanuit de pagina op ons intranet. Of het om serieus, informatief of grappig nieuws gaat, het is voor iedereen op één plek beschikbaar wanneer ze maar willen.

Elke dag start ik mijn werkdag met het intranet, een goed begin van de dag waarbij ik meteen op de hoogte ben van de laatste nieuwtjes van Fourtop als organisatie en van al mijn collega’s.”

Digitaal optimaliseren inspiratie case – Een SharePoint intranet voor alle interne communicatie

Hoe realiseer je een SharePoint intranet voor jouw organisatie?

We hebben niet alleen voor Fourtop ICT een oplossing gevonden voor de interne communicatie, maar ook bij klanten hebben we geholpen met een SharePoint intranet op maat. Van duidelijke inventarisatie en hulp bij vormgeving, tot definitieve inrichting en advies na oplevering – we weten precies wat er nodig is voor een goed intranet. Weet je al heel precies wat je wilt of kunnen we vanaf 0 met je brainstormen over de opbouw? Alle opties zijn mogelijk, we helpen je graag.

Digitaal optimaliseren inspiratie case – Een SharePoint intranet voor alle interne communicatie

Integreer met alle Microsoft Office 365 applicaties

Het SharePoint intranet is een mooi voorbeeld van de eindeloze mogelijkheden in Microsoft Office 365. De wereld ontwikkelt continu en wij zorgen ervoor dat de ICT mee ontwikkelt met goede en passende oplossingen. Het doel is om je effectiviteit te verhogen, kosten te besparen en werk leuker en veiliger te maken - wij noemen dit bij Fourtop ICT niet voor niks digitaal optimaliseren vanuit onze Business Process Development afdeling. We laten je graag meer zien over de mogelijkheden van SharePoint, maar ook over andere onderdelen van bijvoorbeeld het Power Platform zoals Power Apps, Power BI en Power Automate. Geen vraag is te gek, onze creatieve ontwikkelaars denken graag met je mee!

Alles over de mogelijkheden van Business Process Development lees je hier!

Inschrijven per email