Blogs

De competentiemeting! Met de juiste mensen op de juiste plek

Is jouw huidige team in balans? Werken je collega’s optimaal met elkaar samen en net zo belangrijk; voelen ze zich op hun plek in de huidige positie? Maar ook voor potentieel nieuwe medewerkers, hoe weet je precies welke mensen goed passen bij de opgestelde vacature? Een sollicitatiegesprek kan soms verwachtingen scheppen waarbij het achteraf voor beide toch kan tegenvallen. Hierdoor zou je opnieuw op zoek moeten gaan naar de juiste persoon voor de functie. Een beter en gebalanceerd team zorgt voor meer werkplezier en ook voor betere resultaten. Duidelijk! Maar nu de vraag, waar vind je deze personen en hoe weet je zeker dat zij de beste toevoeging zijn voor je team?

De competentiemeting - Fourtop

Werk leuker en makkelijker samen

Wij bij Fourtop staan voor werken leuker en makkelijker maken! En we helpen je graag met de juiste mensen op de juiste plekken met behulp van de competentiemeting. Hiermee wordt gekeken naar welke krachten, talenten en onbewuste drijfveren je van nature hebt welke je helpen focussen op je natuurlijke kwaliteiten en het ontwikkelpotentieel. Ook wordt zichtbaar wat je juist hebt aangeleerd en wat kan leiden tot ineffectief gedrag. Leer jezelf goed kennen om te weten waar je in je carrière gelukkig van wordt. Een stap verder is de teamanalyse waarbij de competenties van het hele team worden bekeken en samen worden gebracht. Met de resultaten is het goed mogelijk teams op elkaar af te stemmen en ze toekomstig te blijven versterken door alleen medewerkers met de juiste competenties toe te voegen. Je kunt met de competentiemeting en de teamanalyse heel makkelijk zien wie de juiste persoon op de juiste plek is.

We vinden het belangrijk dat mensen doen waar ze plezier en energie uit halen, dit straal je namelijk ook uit naar elkaar en klanten.”

Belangrijk bij de competentiemeting zijn je functieprofielen. Als deze duidelijk zijn gedefinieerd is het met behulp van de meting makkelijker personen te koppelen aan de juiste functies. Zoek je bijvoorbeeld een vindingrijke manager met een duidelijke visie en goede communicatie skills of zoek je juist een creatieveling met een hoog aanpassingsvermogen die graag het initiatief neemt? Welk profiel je ook zoekt, een goed inzicht dankzij de competentiemeting maakt het makkelijker. Met de meting kom je er goed achter hoe iemand echt is. Het gaat namelijk om de natuurlijke krachten, talenten en onbewuste drijfveren en niet alleen om wat iemand aangeeft te zijn om bij de functie te passen. Je kan mensen laten doen wat ze leuk vinden en waar ze energie van krijgen, dit heeft positieve gevolgen voor zowel je medewerkers als voor je gehele bedrijf! Medewerkers staan ook makkelijker open voor eventuele veranderingen, zoals bijvoorbeeld bij de adoptie van een nieuwe ICT omgeving.

Beter in balans & succesvoller als organisatie

Onze HR Manager en Consultant Wendy is al 5 jaar gespecialiseerd in competentiemetingen. Ze heeft inmiddels al meer dan 200 metingen gedaan bij Fourtop en verschillende klanten en ze weet precies hoe ze kan helpen je bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Na de meting neemt ze alle resultaten uitgebreid met je door en hierna ontvang je de resultaten met uitleg zodat je altijd terug kunt lezen waar je krachten, talenten en onzekerheden liggen. Na de meting krijg je een duidelijk beeld van wat bij je past en waar je in het team goed of juist minder sterk in bent. Wij vinden het belangrijk dat je plezier beleeft in wat je doet en dat je altijd wilt blijven ontwikkelen, het is namelijk de mooiste motivatie en zorgt voor de beste resultaten! 

Wendy competentiemeting | Fourtop

We geven je graag het goede voorbeeld!

De competentiemeting is een mooie toevoeging! En wij kunnen dit makkelijk zeggen, aangezien het ons al zoveel heeft gegeven. We zijn in 2015 begonnen met de metingen voor het bestaande Fourtop team en dit heeft sindsdien veel veranderd. Zo is er een natuurlijk verloop geweest van een aantal mensen die niet goed op hun plek zat. We laten medewerkers doen waar ze goed in zijn en waar de natuurlijke kracht ligt. Ook bij elke sollicitant sindsdien weten we dat we de personen aannemen die het beste matchen met de functieomschrijving en het huidige team. We laten in de tweede fase elke sollicitant de competentiemeting maken en hier komt altijd goed naar voren of de persoon past in onze organisatie en bij de mensen met wie ze het meeste gaan samenwerken.

Een beter en gebalanceerd team zorgt voor meer werkplezier en ook voor betere resultaten.”

We vinden het belangrijk dat mensen doen waar ze plezier en energie uit halen, dit straal je namelijk ook uit naar elkaar en klanten. Bij ons hebben de metingen bijgedragen aan het bijzonder leuke en hechte team van nu, waarbij de mensen langer blijven werken bij Fourtop en waar iedereen nog leuker met elkaar omgaat. Het ziekteverzuim is ook lager dan ooit (minder dan 1%) en de tevredenheid is juist nog nooit zo hoog geweest. Met een gezond en stabiel team zijn we klaar voor de toekomst!

Het Fourtop team

Inschrijven per email