Blogs

Binnenkijken bij Fourtop ICT – Innovatie en Cloudine

Hoe gaat het er nu echt aan toe binnen Fourtop ICT en onze verschillende ICT afdelingen? Tijdens de komende gastblogs geven we een inkijkje in de manier waarop wij samenwerken écht leuker, makkelijker en veiliger maken voor je organisatie en jou als persoon. En wie kunnen dat beter uitleggen dan onze collega’s zelf die er dagelijks aan werken en precies weten waar het voor de klant om draait. Voor onze eerste gastblog beginnen we bij het onderwerp innovatie en onze cloud werkplek Cloudine. Collega Marcel Toet, Technisch Manager, vertelt ons waar we met Fourtop ICT mee bezig zijn en wat onze Cloudine en de vele andere innovaties zo onderscheidend en vooruitstrevend maakt.

Binnenkijken bij Fourtop ICT – Innovatie en Road to Cloudine | Blog Fourtop ICT

Innovatie en ontwikkeling Cloudine

“We houden een lange lijst bij van alle innovaties, ideeën en nieuwe of gewijzigde technieken, ik noem het de "Long List". Samen met de uitvoerende afdelingen (Servicedesk, Beheer en Projecten) en met Sales selecteren we welke innovaties op de roadmap komen. De roadmap is de "Short List" met een maximale doorlooptijd van ongeveer één jaar.

De roadmap is echter niet statisch, maar een continu proces. Er komen nieuwe technieken bij of ze worden aangepast, om beveiligingsredenen kunnen prioriteiten wijzigen, er zijn nieuwe kansen gespot en ga zo maar door. In 2022 hebben we ons onder andere veel gericht op de uitbreiding van Cloudine met bijvoorbeeld cloud printing, cloud security in samenwerking met ESET en de Cloudine app.

Vanuit de roadmap starten we innovaties op en beginnen we met het vaststellen van doelstellingen. Vervolgens stellen we een innovatie team samen bestaande uit collega's vanuit alle disciplines. Ik zorg er als Technisch Manager voor dat het gehele proces goed verloopt, dat de roadmap actueel blijft en bij de oplevering zorg ik dat alles goed in productie wordt genomen. Er is altijd wel iets te doen of te veranderen, dus het blijft een interessante materie.”

 

Uitvoering innovatie

Onderstaand is een voorbeeld te zien van de uitvoering van een innovatietraject. De doorlooptijd kan variëren afhankelijk van de grootte van de innovatie en van het aantal mensen wat erbij betrokken is.

Binnenkijken bij Fourtop ICT – Innovatie en Road to Cloudine | Blog Fourtop ICT

Een goede samenwerking met alle afdelingen

“Enerzijds bestaat het werk uit het opstarten van een innovatie, waarbij er dus een plan van aanpak wordt gemaakt, gekeken wordt wie erbij betrokken worden en ook een kick off wordt gepland waarbij afgestemd wordt wie precies wat gaat doen. Daarna wordt er concreet een takenlijst gemaakt waarbij de taken gekoppeld worden aan de juiste personen. Anderzijds is naast het opstarten van een innovatie de controle en het checken van de voortgang een taak. Na volledige oplevering volgt er altijd een kwaliteitscheck.

De gehele organisatie wordt betrokken bij een innovatie, een goede samenwerking met andere afdelingen is hierbij heel belangrijk. Regelmatig zitten we met elkaar om de voortgang te bespreken en om te kijken naar wat er actueel is in de markt. We proberen het zo makkelijk mogelijk te maken voor klanten en ook voor onszelf. Erg leuk aan mijn werk is het volgen van het hele proces, het nadenken over vernieuwingen en het bijblijven met de techniek. Het gaat voor mij om het zien van kansen en het stukje visie en strategie.”

Marcel Toet | Binnenkijken bij Fourtop ICT – Innovatie en Road to Cloudine | Blog Fourtop ICT

Marcel Toet | Technisch Manager

“Fourtop is een bedrijf dat snel wil en kan innoveren, daar is ruimte voor bij de medewerkers. Het leuke is dat ik hier een bijdrage aan kan leveren om de dienstverlening continu te vernieuwen en daarbij een goede mix te vinden tussen kwaliteit, veiligheid en kosten. ICT vind ik al mijn hele leven leuk, vooral de projecten, technieken toepassen, voorbereiding, migratie en nazorg, maar je kijkt ook naar de bedrijfsprocessen, applicaties en functionaliteit. Ik ben er trots op als we als team een project goed hebben laten verlopen en dat de gebruikers het leuk vinden om de nieuwe technieken te gaan gebruiken en op de juiste manier.”

Inschrijven per email