headset-solid
085 482 60 00
Afspraak
Contact

Maatwerk in een hybride cloud omgeving voor de maritieme sector

Mieke
22-dec-2021 9:43:21
We hebben in onze vorige blog uitgelegd dat een goede samenwerking tussen medewerkers en de verschillende afdelingen essentieel is om een succesvolle organisatie in de maritieme sector te zijn. Hiernaast heb je vaak te maken met zwaardere en meer specifieke applicaties waardoor maatwerk noodzakelijk is. Maar wat is een hybride cloud omgeving precies en hoe draagt maatwerk bij aan het optimaliseren van je resultaten en aan succes?

Cloudine maritiem | Fourtop ICT

Het belang van maatwerk in een hybride cloud omgeving

In een wereld waarin alles constant in beweging is, gaat het om bereikbaarheid en makkelijk contact onderling. Maar juist in de maritieme sector gaat het doorgaans om zwaardere en specifieke applicaties waardoor standaard ICT oplossingen niet mogelijk zijn. Maatwerk is noodzakelijk om soepel te kunnen blijven werken en in plaats van een gehele migratie naar de cloud komt daardoor een hybride omgeving veel vaker voor.

De vraag is hoe de ICT bijdraagt aan een stabiele en beveiligde hybride digitale werkomgeving waarbij data makkelijk en vooral veilig gedeeld kan worden met elkaar? Een veilige en gestructureerde infrastructuur kan namelijk een groot verschil maken binnen je organisatie; denk hierbij aan snelheid, efficiëntie, schaalbaarheid en capaciteit. Het is de basis zodat de focus kan blijven op je klanten en betere resultaten.

Cloudine maritiem | Fourtop ICT

Altijd up to date en klaar voor uitdagingen van de toekomst

Een hybride ICT omgeving is simpel gezegd een combinatie van de cloud (alles is online in de cloud te vinden en niet lokaal op servers) en on-premise (software en gegevens draaien op servers). Je spreekt dan over een 'gedeeltelijke overstap' naar de cloud voor het geval het nog niet mogelijk of gewenst is om geheel over te gaan.

We hebben het vaak over onze Cloudine, waarmee je op een leuke en veilige manier altijd en overal kunt samenwerken met wie je maar wilt in de cloud. Maar zoals eerder genoemd heb je in de maritieme sector vaak te maken met zwaardere en specifieke applicaties, waardoor de gehele overstap niet altijd gewenst is. Een goed geïntegreerde hybride ICT oplossing kan dan mooie voordelen bieden. Hierbij kan de overweging welke elementen naar de cloud kunnen gaan en welke beter on-premise kunnen blijven lastig zijn, als ICT partner helpen we je organisatie natuurlijk graag. We weten bij Fourtop ICT precies de juiste hybride oplossing te vinden, zo ben je als organisatie in de maritieme sector altijd up to date en klaar voor de uitdagingen van de toekomst.

Cloudine maritiem | Fourtop ICT

In de cloud werken met Cloudine maritiem

Net zoals bij onze bekende Cloudine wordt er bij Cloudine maritiem afscheid genomen van fysieke servers en kan er optimaal gebruik worden gemaakt van de voordelen van werken in de cloud. We gaan alleen een stap verder, er wordt namelijk specifiek gekeken naar de uitdagingen en oplossingen in de maritieme branche. Bij Fourtop ICT weten we wat er speelt in de markt en passen we onze ICT oplossingen aan naar de behoefte en wensen van je organisatie. Dat is de reden dat we je ook met hybride ICT omgevingen kunnen helpen. En we houden altijd rekening met de medewerkers, want zij werken dagelijks in de ICT cloud omgeving Cloudine.

We hebben je tijdens dit laatste kwartaal van 2021 meer verteld over hoe Cloudine maritiem je in de organisatie helpt leuker, makkelijker en veiliger samen te werken naast de ondersteuning bij een hybride cloud omgeving. Samen zijn we klaar voor de toekomst!

Cloudine maritiem | Fourtop ICT

Ben je benieuwd naar wat Cloudine maritiem voor je organisatie kan betekenen?

 

Neem dan contact met ons op en maak een afspraak. Bij ons ben je altijd welkom!

Afspraak

Dit vind je misschien ook leuk

Verhalen over Cloudine