headset-solid
085 482 60 00
Afspraak
Contact

Voor een goede samenwerking in de maritieme sector

Mieke
23-nov-2021 8:30:36

Om een succesvolle organisatie in de maritieme sector te zijn is een goede samenwerking tussen medewerkers en de verschillende afdelingen essentieel. In een wereld waarin alles constant in beweging is, gaat het om bereikbaarheid en soepele lijntjes onderling. Zo kun je binnen de organisatie met elkaar werken aan het gezamenlijke doel van goede resultaten en succes. Maar hoe draagt de ICT bij aan een stabiele en betere onderlinge samenwerking?

Cloudine maritiem | Fourtop ICT

Het belang van een goede onderlinge samenwerking

Tegen welke uitdagingen lopen medewerkers in de maritieme sector aan en wat is er in een ICT omgeving nodig om strategie, bedrijfsvoeringen en uiteindelijk de resultaten te kunnen optimaliseren? Het zijn vragen waarbij een goede samenwerking één van de belangrijke antwoorden is.

Bereikbaarheid is een grote uitdaging in de altijd bewegende maritieme branche. Hierbij staat het op locatie of onderweg kunnen communiceren met klanten, partners en collega's centraal. De druk is hoog en vertragingen zullen altijd voorkomen moeten worden. Een stabiele en gestructureerde ICT omgeving is belangrijk zodat er goede connecties mogelijk zijn tussen de verschillende afdelingen. Een veilige en gestructureerde infrastructuur kan namelijk een groot verschil maken binnen je organisatie; denk hierbij aan snelheid, efficiëntie, schaalbaarheid en capaciteit. Het is de basis zodat de focus kan blijven op je klanten en betere resultaten.

Cloudine maritiem | Fourtop ICT

Communiceren waar je ook bent met Microsoft Teams

Werk je regelmatig thuis of ben je juist vaak onderweg of op locatie? Werken in de cloud maakt het makkelijk de controle te behouden over je data en om te communiceren waar je ook bent. Je werkt sneller en efficiënter dankzij de korte lijntjes met collega’s, partners en klanten. In Cloudine maritiem wordt gebruik gemaakt van Microsoft Teams, een professionele werkruimte in de cloud waarin alle personen, informatie en hulpmiddelen makkelijk beschikbaar zijn. Het is mogelijk om in deze gedeelde werkruimte met je teamleden snel te schakelen tussen spraak-, video- en tekstverbindingen, bestanden en agenda’s met elkaar te delen en om zelfs content (tegelijkertijd) te bewerken. Gedeelde documenten en gegevens worden direct gesynchroniseerd zodat iedereen altijd de laatste versie heeft. En ook nieuwe teamleden die op een later moment worden toegevoegd hebben direct toegang tot de eerder gedeelde informatie. Het gebruik van servers, losse applicaties en overige programma’s zijn hierdoor verleden tijd wat positief is voor de algehele efficiëntie binnen je organisatie.

 

Bewustwording creëren en trainingen

Naast een stabiele technische inrichting van je ICT omgeving vraagt een goede samenwerking om de medewerking van je collega’s zelf. Tijdens verschillende inspiratiesessies en dieptetrainingen gegeven door onze ICT experts maken we iedereen enthousiast en klaar om digitaal zo optimaal mogelijk te werken. Van uitleg over de volledige cloud omgeving met bijbehorende applicatiemogelijkheden tot tips en tricks om slimmer met elkaar te werken. En dit wordt in kaart gebracht voor de gehele organisatie als ook per bedrijfsdiscipline. Het bevordert niet alleen de manier waarop er met ICT gewerkt wordt, maar vooral ook de samenwerking tussen collega’s en de verschillende afdelingen. Met kennis van de ICT omgeving en een beter onderling begrip is iedereen in je organisatie klaar voor de vele uitdagingen in de maritieme sector.

Cloudine maritiem | Fourtop ICT

In de cloud werken met Cloudine maritiem

Net zoals bij onze bekende Cloudine wordt er bij Cloudine maritiem afscheid genomen van fysieke servers en kan er optimaal gebruik worden gemaakt van de voordelen van werken in de cloud. We gaan alleen een stap verder, er wordt namelijk specifiek gekeken naar de uitdagingen en oplossingen in de maritieme branche. Bij Fourtop ICT weten we wat er speelt in de markt en passen we onze ICT oplossingen aan naar de behoefte en wensen van je organisatie. En we houden altijd rekening met de medewerkers, want zij werken dagelijks in de ICT cloud omgeving Cloudine.

We vertellen je tijdens dit laatste kwartaal van 2021 meer over hoe Cloudine maritiem je in de organisatie helpt leuker, makkelijker en veiliger samen te werken. In onze volgende blog kun je lezen wat een ICT omgeving op maat is, we helpen met volledige migraties naar de cloud en we ondersteunen bij hybride omgevingen. Samen zijn we klaar voor de toekomst!

Cloudine maritiem | Fourtop ICT

Ben je benieuwd naar wat Cloudine maritiem voor je organisatie kan betekenen?

 

Neem dan contact met ons op en maak een afspraak. Bij ons ben je altijd welkom!

Afspraak

Dit vind je misschien ook leuk

Verhalen over Cloudine