headset-solid
085 482 60 00
Afspraak
Contact

Microsoft Dataverse, al je data op één plek. Klaar om digitaal te optimaliseren!

Staffan
13-jun-2023 13:15:21

Het kan je niet ontgaan zijn dat AI, ofwel Artificial Intelligence, echt begint door te breken – ook in het dagelijkse leven, maar zeker je werkzaamheden kunnen er leuker en makkelijker door worden. Maar hoe richt je dat precies in en waar start je als je hier optimaal gebruik van wilt maken? Het begint met het juist plaatsen van je bedrijfsgegevens, het voorbereidende werk zodat AI hier zijn informatie uit kan halen. Dataverse is dan het antwoord; het voegt alle informatie, documenten, bronnen samen op één plek, centraal in het automatiseringsplatform van Microsoft. Hierna kan Microsoft 365 Co-Pilot (de AI van Microsoft) makkelijk werken met je data. Het gaat erom dat je met Dataverse voorbereid bent om de data voor je te laten werken, door digitaal te optimaliseren ben je klaar voor de toekomst!

Dataverse Fourtop ICT 1

Microsoft Build 2023, wat is nieuw?

Met de komst van alle AI mogelijkheden geïntroduceerd tijdens de Microsoft Build 2023, blijkt dat het dus nog belangrijker wordt om al je data centraal beschikbaar te hebben. Tijdens deze Microsoft Build 2023 waren er twee termen die heel veel werd gebruikt: namelijk AI en Microsoft 365 Co-Pilot. AI wordt onderliggend gebruikt om uiteindelijk Microsoft 365 Co-Pilot toe te voegen aan het bestaande Microsoft 365 pakket. Co-Pilot maakt het mogelijk om gebruikers in staat te stellen antwoorden te krijgen en taken uit te voeren met behulp van natuurlijke taalprompts. Het combineert een AI taal model, met de Microsoft productivity tools, zoals je kalender, e-mail, documenten en alle overige data die je beschikbaar hebt in je Microsoft 365 Cloud omgeving.

Dataverse Fourtop ICT 2

Laat de data voor je werken
Microsoft is een grote slag aan het slaan in het gebruik van AI op het Microsoft 365 platform. Maar hoe ga je om met applicatie-data uit andere systemen? Gebruik je bijvoorbeeld een ander ERP pakket dan Dynamics 365 of heb je je veel data in een Ticket registratie systeem staan? Deze data wil je wel beschikbaar hebben om uiteindelijk hiermee ook de volgende stap in de transformatie van je bedrijfsprocessen te maken. Door nu een start te maken en te kijken naar een gecentraliseerde data-laag, zodat deze op het moment dat je AI modellen wil gaan gebruiken, al gecentraliseerd en beschikbaar is.

Dataverse Fourtop ICT 3

Volgens New Dataverse enhancements and AI-powered productivity with Microsoft 365 Copilot - Microsoft Dynamics 365 Blog, is Dataverse de plek om je data vanuit jouw organisatie in Co-Pilot te laten landen. Zodat je vanuit een centrale bron van data, beschikbaar op je Microsoft 365 platform kan gaan innoveren. Hier kun je bedrijfsprocessen koppelen aan de rest van de Microsoft tooling, met de zelfde beveiliging en governance mogelijkheden als op de rest van het Microsoft platform. Centrale data zorgt voor meer mogelijkheden, met betrekking tot automatisering, rapportage mogelijkheden en integratie mogelijkheden in de bestaande Microsoft 365 applicaties, zoals Teams, SharePoint maar ook je e-mails bijvoorbeeld.

Dataverse Fourtop ICT 4

Denk bijvoorbeeld eens aan het volgende scenario. Je hebt een pakket met daarin al je contactpersonen van je leveranciers. Deze contactpersonen heb je niet beschikbaar in je Microsoft 365 omgeving en moet je steeds handmatig kopiëren vanuit het externe pakket. Als deze data nu centraal beschikbaar wordt in Microsoft Dataverse, kun je vanuit de data ook bijvoorbeeld een e-mailadres ophalen. Hierdoor is het opeens mogelijk om in je automatisering data van verschillende pakketten aan elkaar te knopen en daardoor dus veel efficiënter te werken. Je zou bijvoorbeeld automatisch de mail kunnen verwerken en bijvoorbeeld de bijlagen van de mail kunnen opslaan in de klant map op SharePoint, omdat je klant en emailadres kunt koppelen.

Staffan Fourtop ICT

Maak gerust een afspraak bij vragen, we helpen graag!

Afspraak

Dit vind je misschien ook leuk

Verhalen over Cloudine