Blogs

Naast leuke ICT staan wij voor duurzaamheid en een beter milieu | The Road to B Corp!

Bij Fourtop ICT kiezen wij bewust voor een beter milieu en voor een duurzamer alternatief. Eén van onze vijf kernwaarden zegt het al; People Planet Profit. Waar we het vaker hebben over samenwerken leuker en makkelijker maken voor klanten en partners of over het plaatsen van de juiste talenten op de juiste plek met behulp van de competentiemeting, vertellen we je in deze blog meer over het onderdeel Planet. Voor alle mogelijke sectoren zorgt ICT in zijn algemeenheid al voor betere efficiency en energiebesparing, maar het maken van een betere wereld begint natuurlijk bij onszelf!  

Duurzaamheid Fourtop ICT

Hoe we ons bij Fourtop inzetten voor een beter milieu

We houden ons binnen Fourtop ICT bezig met duurzame alternatieven en we maken intern keuzes die goed zijn voor het milieu. Je kunt er hieronder een aantal vinden:

  • Thuiswerken was voor Fourtop al niet nieuw. Ook voor het jaar 2020 wisten we dat er met het volste vertrouwen goed thuisgewerkt kan worden, dit bespaart tijd in de spits en vermindert de CO2-uitstoot. Met een flexibele werkplek kun je overal en altijd inloggen waar je ook bent in je online kantooromgeving, makkelijk en duurzaam.

 

  • Onze lease auto’s rijden nagenoeg allemaal elektrisch. Dankzij de reductie van de CO2-uitstoot heeft elektrisch rijden een gunstig effect op de luchtkwaliteit in de stad en op het algehele klimaat. Buiten kantoortijden staan onze laadpalen ter beschikking aan personen met elektrische auto’s uit de omliggende woningen, zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van de materialen.

 

  • Uiteraard maken we bij Fourtop gebruik van groene stroom. Het is wat betreft duurzaamheid geen nieuwtje, maar het blijft zeker niet onbelangrijk.

 

  • Onze apparatuur, zoals bijvoorbeeld printers of beeldschermen, laten wij niet op de stand-by modus staan. Waar veel bedrijven ze dag en nacht aan laten staan, zetten wij de apparaten daadwerkelijk uit. Ook dit bespaart onnodig energie.

 

  • We maken gebruik van 100% boomvriendelijk en duurzaam wc papier van The Good Roll. Het materiaal is 100% gerecycled papier, zonder chloor, kleur- en geurstoffen en hiernaast doneren ze 50% van de nettowinst aan de bouw van toiletten in diverse landen in Afrika.

Wat we doen om de wereld groener te maken

Naast duurzame keuzes binnen Fourtop bieden we ook onze klanten en partners opties voor een beter milieu. Onderstaand kun je een aantal van onze groene ICT oplossingen vinden:

  • In de cloud werken met Cloudine! Wijzelf, maar ook veel van onze klanten, werken leuker en makkelijker samen met de digitale werkplek van de toekomst. Hoe meer processen en applicaties in de cloud, des te lager het stroomverbruik is door fysieke machines. Naast energiebesparing is er ook de besparing van grondstoffen, je hebt namelijk geen fysieke servers meer nodig.

 

  • Voor steeds meer werkzaamheden maken we gebruik van remote control, waardoor we op afstand onderhoud plegen en problemen oplossen. Klanten worden sneller geholpen, de tijd is efficiënter benut en het scheelt kilometers rijden.

 

  • Verouderde apparatuur wordt bij Fourtop altijd vervangen, we gebruiken alleen moderne apparatuur waardoor we naast sneller kunnen werken ook meer opslagcapaciteit en minder energiekosten hebben. Zeker voor apparaten ouder dan 4 jaar is dit een relevante afweging. Hiernaast brengen we afgeschreven apparatuur naar een recyclebedrijf (afval is grondstof) of adviseren we om de verouderde hardware privé te gebruiken. Thuis wordt er doorgaans namelijk minder frequent gebruik van gemaakt in vergelijking met op kantoor en voldoet de verouderde apparatuur. We adviseren bij vervanging dan ook om deze mogelijkheid te onderzoeken, zodat er minder nieuwe apparatuur gemaakt hoeft te worden door producenten.

 

  • Waar we voorheen veel eigen server hardware inzetten, maken we nu veelal gebruik van de grote Hyperscalers zoals Microsoft 365 en Microsoft Azure. Dankzij de schaalgrote behaalt Microsoft een veel hoger rendement uit servers en gebruiken ze zoveel mogelijk groene energie in plaats van goedkopere alternatieven. Dus naast de technologische voordelen die de Microsoft 365 Cloud aan organisaties biedt, is de aanpak ook een stuk groener!

 

The Road to B Corp

Doordat we ons steentje bijdragen aan een duurzamer milieu kwamen we in aanraking met het B Corp, waar wij momenteel mee in het proces zijn om het B Corp-certificaat te behalen. B Corps (kort voor Benefit Corporations) zijn bedrijven die hun producten of diensten inzetten voor een betere wereld. Een absolute voorwaarde om gecertificeerd te worden is het hebben van een missie die niet alleen draait om het behalen van winst, maar waar ethisch, transparant en duurzaam wordt gehandeld. Hier herkennen wij onszelf als Fourtop ICT zeker in!

B Corp | Fourtop ICT

We zouden in goed gezelschap komen met de B Corp status, namelijk met wereldwijd meer dan 3.500 certified B Corporations in meer dan 70 landen en 150 industrieën. Je kunt hierbij denken aan bedrijven als Tony Chocolonely, Ben & Jerry’s, Dopper, en Innocent Drinks. Dankzij het internationale B Corp netwerk kunnen B Corp organisaties elkaar inspireren en elkaar helpen met hun missie. Dit is voor ons een reden geweest om mee te doen aan de mooie en vooruitstrevende beweging. Met elkaar maken we namelijk een nog grotere impact en we doen dit allemaal met één doel: “Using business as a force for good”.

Als een gecertificeerde B Corp zouden we voldoen aan de hoge normen voor sociale en milieu gerelateerde prestaties. We zijn al ver op weg om volgend jaar de B Corp status officieel te verkrijgen zodat we daadwerkelijk kunnen laten zien dat we onze commerciële, sociale en duurzame doeleinden succesvol met elkaar combineren. We ondernemen verantwoord en maken de wereld graag een stukje mooier!

Inschrijven per email