headset-solid
085 482 60 00
Afspraak
Contact

Het nieuwe werken: preventie van gegevensverlies

Douwe
15-jul-2019 7:30:52

Als bedrijf moet je voldoen aan verschillende regelgevingen. Zo behoor je verantwoordelijk om te gaan met persoonsgegevens. Naast privacygevoelige gegevens zijn er nog andere belangrijke gegevens en documenten, de zogenaamde ‘kroonjuwelen’, die om beveiliging vragen. Fourtop kan hierbij helpen en biedt ‘gestandaardiseerde’ preventie van gegevensverlies met behulp van het platform Microsoft Office 365.

Office 365
Het platform Office 365 biedt verschillende mogelijkheden voor medewerkers en kent vele voordelen zoals ‘gestandaardiseerde’ preventie van gegevensverlies. Door die verschillende mogelijkheden is het echter mogelijk dat gegevens bijvoorbeeld op verschillende manieren door medewerkers worden opgeslagen en gedeeld. Fourtop heeft ruime ervaring in het op maat implementeren van Office 365 en het scheppen van passende en uniforme randvoorwaarden. Hierdoor houd je als bedrijf regie en controle over data.

Data Loss Prevention
In het kader van ‘gestandaardiseerde’ preventie van gegevensverlies helpen we je om in Office 365 beleidsregels te maken waarin wordt gedefinieerd waar gegevens worden opgeslagen, welke gegevens kunnen worden gedeeld en op welke wijze dit dient te geschieden. Dit beleid wordt Data Loss Prevention (DLP) genoemd. Het voorkomt dat belangrijke gegevens per ongeluk worden gepubliceerd naar bijvoorbeeld social media. Hoe werkt Data Loss Prevention in de praktijk? Wanneer documenten niet aan de opgestelde beleidsregels voldoen, bijvoorbeeld wanneer er per ongeluk een BSN-nummer in een e-mail is opgenomen, worden medewerkers direct met een notificatie in hun beeldscherm hierover geïnformeerd. Ook kunnen medewerkers binnen Office 365 eenvoudig versleutelde en met rechten beveiligde e-mails uitwisselen. Acties zoals encryptie, visuele markeringen, watermerken en beperkte toegangsrechten worden waar nodig standaard op documenten en e-mails toegepast.

Beveiligingsoplossing
Wij helpen je om Office 365, passend bij jouw bedrijf, op een juiste en veilige manier te implementeren. Fourtop biedt een oplossing die standaard (privacy) gevoelige informatie beschermt en ook controleert. Op deze wijze kun je erop vertrouwen dat je bedrijf is beschermd tegen data-lekken en tevens voldoet aan de verschillende regelgevingen.

Nieuwsgierig naar wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Je kunt vrijblijvend contact opnemen met Jaap van Oord via het telefoonnummer 078 - 30 30 700.

A Great Offer, Just a Click Away

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Dit vind je misschien ook leuk

Verhalen over Beveiliging