headset-solid
085 482 60 00
Afspraak
Contact

IT security: 4 tips om veilig te werken met slimme ICT

Douwe
9-mei-2016 9:39:05

Virussen, inbraak op uw digitale netwerk, datalekkage: vervelende situaties die ervoor zorgen dat u zich niet bezig kunt houden met uw kerntaken. Het beveiligen van uw digitale netwerk is essentieel om continuïteit te waarborgen. Hieronder vindt u een aantal tips die ervoor zorgen dat uw IT security op een hoog niveau blijft!

Wachtwoorden

Het gebruik van goede wachtwoorden is de meest logische IT security maatregel. Veel mensen denken dat als ze een complex wachtwoord gebruiken, een hacker geen toegang kan krijgen tot hun documenten. Echter, hackers gebruiken veelal software die vooral moeite heeft met de lengte van een wachtwoord en niet per se met de complexiteit van de achtereenvolgende karakters. Het is daarom belangrijk een wachtwoord te kiezen dat behalve complex is, ook veel karakters heeft.

Bijlagen in e-mails

Tegenwoordig gebruiken hackers vaak cryptolockers (lees hier meer over cryptolockers).
Deze kwaadaardige software komt vaak binnen via kanalen waarbij u als gebruiker denkt een onschuldig document te downloaden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het openen van een bijlage vanuit een e-mail. Op het moment dat de bijlage gedownload is, installeert de cryptolocker zich op uw laptop. Om te voorkomen dat cryptolocker uw laptop infecteert, kunt u onderstaande vuistregels hanteren:
- Download zo weinig mogelijk bestanden uit onbekende bronnen.
- Download nooit e-mail bijlagen waarbij u denkt dat er iets niet helemaal klopt.
- Zorg ervoor dat een antivirusprogramma uw e-mail controleert.

Two-factor authentication

Een goed wachtwoord is een prima eerste IT Security-maatregel, maar wat nu als een hacker toch uw wachtwoord weet te achterhalen? In zo’n geval zou het prettig zijn als er nog een beveiligingsmethode is. Two-factor authentication is een extra securitymaatregel die u als ondernemer in uw digitale netwerk kunt laten installeren. Deze IT security-maatregel zorgt ervoor dat er, nadat het wachtwoord is ingevoerd, wordt gevraagd om een extra (vaak tijdelijke) code.
Deze code ontvangt u op uw mobiele telefoon. Zo is het voor een hacker nog lastiger om door de beveiliging van uw bestanden te komen: hij mist immers de code die alleen de gebruiker bij zich draagt.

Updaten!

Het regelmatig updaten van programma’s is een van de meeste essentiële security maatregelen die u als ondernemer zou moeten nemen. Software updates worden uitgevoerd omdat er in oude versies fouten zijn gevonden. Dit kunnen fouten zijn die ervoor zorgen dat het programma niet naar behoren werkt, maar vaak zijn dit beveiligingsupdates. Het is dus erg belangrijk om de laatste versie van uw software te hebben, omdat in de nieuwste versies alle bekende IT-security problemen zijn opgelost.

Dit zijn slechts een aantal IT-security maatregelen. De komende tijd zullen we meer beveiligingstips delen om ervoor te zorgen dat u veilig te werk gaat. Wilt u nu meer weten over IT-security of hoe goed uw bedrijf bestand is tegen hackers? Neem contact met ons op voor een Security Quickscan!

A Great Offer, Just a Click Away

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Dit vind je misschien ook leuk

Verhalen over Beveiliging