headset-solid
085 482 60 00
Afspraak
Contact

Adoptieproces & trainingen met Cloudine in de handel & distributie branche

Mieke
18-mrt-2021 8:22:18

In een eerdere blog hebben we je laten lezen hoe belangrijk een goede samenwerking in de handel & distributie branche is tussen medewerkers en de verschillende bedrijfsdisciplines en hoe de ICT hier positief aan bijdraagt. Met hetzelfde doel voor ogen wil je als één organisatie aan de klantbehoefte voldoen waarbij je service en kwaliteit levert. Maar hoe krijg je medewerkers eensgezind en enthousiast wat betreft de ICT en alle bijbehorende ICT oplossingen? En helemaal in het geval van een nieuwe ICT omgeving, wat helpt bij het makkelijker adopteren van veranderingen zodat de implementatie succesvol verloopt en je erna daadwerkelijk leuker, makkelijker en veiliger kunt samenwerken?

Cloudine handel & distributie | Fourtop ICT


Het belang van het trainen van je medewerkers

Het is voor elke organisatie de sleutel tot succes; medewerkers die beschikken over de juiste vaardigheden en met kennis van zaken. Dit geldt zeker voor het op de juiste manier omgaan met de beschikbare ICT middelen, zoals dit ook van toepassing is in de handel & distributie branche. Een stabiele en gestructureerde ICT omgeving is belangrijk zodat er soepele connecties mogelijk zijn tussen de verschillende afdelingen, maar naast de basis van een veilige en gestructureerde infrastructuur (denk hierbij aan snelheid, efficiëntie, schaalbaarheid en capaciteit) zijn het juist de mensen van de organisatie waar je het verschil mee maakt. Hoe wordt er daadwerkelijk efficiënter met elkaar samengewerkt binnen de ICT omgeving zodat de focus blijft op je klanten en betere algehele bedrijfsresultaten?

Cloudine handel & distributie | adoptie en trainingen | Fourtop ICT

Bewustwording creëren en trainingen

Veranderen gaat niet vanzelf! Het is de leukste en tegelijk de meest uitdagende taak van de IT manager, het meekrijgen van je collega’s in de handel & distributie branche om anders te gaan werken. Bij de uitdaging van digitalisering en om ICT-oplossingen succesvol te implementeren zal je dus naast de techniek ook je collega’s erbij willen betrekken. Het is belangrijk om de toegevoegde waarde goed in kaart te brengen zodat het helder is wat de veranderingen precies op gaan leveren. Dit geldt voor zowel de adoptie bij een vernieuwing van je ICT omgeving, maar ook voor in je huidige ICT omgeving kan een verandering in de manier van denken goed en vooral noodzakelijk zijn. En ook dit gaat niet vanzelf. In beide gevallen begint het bij het trainen en het bewust maken van je collega’s.

Bij Fourtop ICT vinden we dat de ICT voor je moet werken en niet andersom. Tijdens verschillende inspiratiesessies en dieptetrainingen gegeven door onze ICT experts maken we iedereen enthousiast en klaar om digitaal zo optimaal mogelijk te werken. Dit verhoogt niet alleen de bewustwording, maar vooral ook de betrokkenheid. Zo vertellen we je tijdens (interactieve) trainingen bijvoorbeeld alles over je cloud werkplek Cloudine, Microsoft 365 en Microsoft Teams of over hoe je zorgeloos kunt werken dankzij vele bewustwordings- en security awareness trainingen. Van A tot Z helpen we je met elke ICT uitdaging!

Cloudine handel & distributie | adoptie en trainingen | Fourtop ICT

Een goede adoptie bij vernieuwing

Als geen ander weten we hoe je ICT-oplossingen succesvol implementeert. We hebben het hierbij over onze eigen op Microsoft 365 geïnspireerde digitale werkplek Cloudine. Het in de cloud samenwerken met Cloudine handel & distributie is leuker, makkelijker en veiliger en overal waar je bent mogelijk, alleen het vraagt wel een goede adoptie om hier volledig van te kunnen profiteren. Pas dan maak je optimaal gebruik van de vele voordelen en wordt het samenwerken daadwerkelijk efficiënter. Het applicatiegebruik en de behoeften van medewerkers verschilt per bedrijf en de communicatie richting je collega’s gedurende de implementatie is dan ook een belangrijk en vast onderdeel waar wij je mee gaan helpen. We noemen dit een adoptie- en trainingsprogramma op maat.

Met The road to Cloudine stap je met onze zorg over van een on-premise omgeving naar online cloud diensten. Met een uitgebreid stappenplan van vooronderzoek naar uiteindelijk een succesvolle migratie maakt iedereen binnen je organisatie gebruik van de voordelen van werken in de cloud. En dankzij de adoptie- en trainingsprogramma op maat is met kennis van de ICT omgeving en een beter onderling begrip iedereen in je organisatie klaar voor de vele uitdagingen in de handel & distributie branche.

Cloudine handel & distributie | adoptie en trainingen | Fourtop ICT

In de cloud werken met Cloudine handel & distributie

Net zoals bij onze bekende Cloudine wordt er bij Cloudine handel & distributie afscheid genomen van fysieke servers zodat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de voordelen van werken in de cloud. Als verdieping wordt er specifiek gekeken naar de uitdagingen en oplossingen in de handel & distributie branche en hoe ICT bijdraagt aan een succesvollere organisatie. Bij Fourtop ICT weten we wat er speelt in de markt en passen we onze ICT oplossingen aan naar de behoefte en wensen van je bedrijf. En we houden altijd rekening met de medewerkers, want zij werken dagelijks in de ICT cloud omgeving Cloudine. Met Cloudine handel & distributie werk je leuker, makkelijker en veiliger. Samen zijn we klaar voor de toekomst!

Cloudine handel & distributie | Fourtop ICT

Ben je benieuwd naar wat Cloudine handel & distributie voor je organisatie kan betekenen?

 

Neem dan contact met ons op en maak een afspraak. Bij ons ben je altijd welkom!

Afspraak

Dit vind je misschien ook leuk

Verhalen over Cloudine