Blogs

Optimaliseer workflows met Power Automate en bespaar tijd voor wat echt belangrijk is

Voor iedereen die op het werk weleens het gevoel heeft dat er te weinig uren in een dag zitten of voor de mensen die klaar zijn met terugkerende taken is er een mooie oplossing: Power Automate. Het door Microsoft ontwikkelde Power Automate, wat voorheen Microsoft Flow heette, is onderdeel van het Power Platform met als doel om jouw werk makkelijker te maken. Het draait om de optimalisering van je processen en workflows door terugkerende processen en taken digitaal te automatiseren. Zo verbeter je de productiviteit binnen je bedrijf en bespaar je kostbare tijd zodat er gefocust kan worden op wat echt belangrijk is.

Er wordt veel tijd bespaard en fouten door handmatige werkzaamheden worden voorkomen. Hierdoor is er meer ruimte om juist na te denken over bijvoorbeeld je bedrijfsstrategie en de visie voor de toekomst.” 

- Staffan Nelemans, Cloud Architect bij Fourtop Staffan Fourtop

Procesoptimalisatie van je bedrijf

In je organisatie kun je terugkerende en tijdrovende taken automatiseren met behulp van Power Automate. Zo kunnen er connecties tussen applicaties zoals bijvoorbeeld e-mail, Microsoft Teams en SharePoint worden gemaakt om je dagelijkse werk eenvoudiger te maken. En naast makkelijker werken is er ook minder ruimte voor menselijke fouten, aangezien je voor bepaalde taken geen handmatig werk meer hoeft te verrichten. Het is snel gebeurd, een typefout of iets vergeten op te slaan of door te sturen en bij een automatisch proces voorkom je dit. Power Automate heeft ontzettend veel mogelijkheden, waarvan je hieronder een aantal van onze voorbeelden kunt vinden:

  • Een e-mail wordt verstuurd zodra er een nieuw item in een SharePoint lijst wordt geplaatst
  • Je ontvangt een pushmelding op je telefoon als je een bericht krijgt van een specifieke collega
  • Een nieuwe leverancier of klant wordt toegevoegd aan het systeem via een formulier en automatisch goedkeuringsproces
  • Wanneer er een nieuwe taak in Outlook wordt gemaakt wordt er een bericht in Microsoft Teams gezet
  • Je kunt voor een bestand automatisch feedback aanvragen bij je manager
  • Een bijlage van een e-mail wordt direct opgeslagen in OneDrive voor Bedrijven
  • Verschillende databronnen kunnen aan elkaar worden gekoppeld
  • LinkedIn of Instagram berichten worden makkelijk bijgehouden in een Excellijst

Bij elk proces, hoe simpel of complex deze ook lijkt, kan de workflow geautomatiseerd worden. En in het geval van een cloud werkplek, zoals Cloudine, is je ICT omgeving zeker klaar voor de optimalisering van je terugkerende en tijdrovende taken. Je werkt met behulp van Power Automate efficiënter, makkelijker en vooral leuker.

Power Automate | Power Platform | Fourtop ICT

Voor elke vraag een oplossing

Of het nu gaat om het ontvangen van meldingen, synchroniseren van je bestanden of verzamelen van gegevens, we kunnen je helpen met het maken van het automatische proces. Vanwege de vele mogelijkheden van Microsoft en Power Automate kan het alleen lastig zijn te bepalen waar je moet beginnen en hoe je de flow exact opbouwt. Onze ervaren ICT developers helpen je graag met deze uitdaging en denken met je mee om je werkzaamheden daadwerkelijk simpeler te maken.

Samen brengen we je bestaande werkwijze in kaart en hierna bepalen we stap voor stap welke processen verbeterd kunnen worden en op welke manier. De workflow wordt opgebouwd met Power Automate en wordt samen getest voordat het binnen je organisatie live gaat. Na het implementeren evalueren we de resultaten graag met je waarna we het proces altijd nog kunnen aanvullen of aanpassen. En ook ver erna staan we voor je klaar als je nog vragen hebt.

Power Platform | Microsoft | Fourtop ICT

De voordelen van het Power Platform

De wereld ontwikkelt continu en wij zorgen ervoor dat de ICT mee ontwikkelt met goede en passende oplossingen. Het doel is om je effectiviteit te verhogen, kosten te besparen en werk leuker en makkelijker te maken. We laten je graag meer zien over de mogelijkheden van Power Automate, maar ook over andere onderdelen van het Power Platform zoals Power BI en Power Apps. Geen vraag is te gek, onze creatieve ontwikkelaars denken graag met je mee!

Je leest hier meer over de mogelijkheden van het Power Platform!

Inschrijven per email