headset-solid
085 482 60 00
Afspraak
Contact

Succesvol sturen met duidelijke rapportages, lees de 5 belangrijkste voordelen van Power BI voor je organisatie!

Mieke
2-sep-2020 10:44:07

Je kent de term Business Intelligence vast allang, maar wat is BI precies en hoe maakt het je organisatie op zowel korte als lange termijn succesvoller? Met Power BI van Microsoft zorg je ervoor dat je altijd het overzicht behoudt met behulp van duidelijke rapportages. In je bedrijf krijg je inzichten in je beschikbare data, wat makkelijk te gebruiken is door zowel de IT-er, de analist, de eigenaar en de eindgebruiker. Wie er ook werkt met de Business Intelligence tool, het moet voor iedereen in je team begrijpbaar en bruikbaar zijn. Hierdoor ontwikkel je een data gestuurde onderneming waar de inzichten daadwerkelijk nuttig zijn zodat je op basis van kennis met elkaar tot de beste resultaten kunt komen.

Creëer overzicht in je organisatie met behulp van Power BI. Je kunt data makkelijk visualiseren zodat het voor al je collega’s begrijpbaar is, zo krijg je duidelijkheid en heb je tijd over voor belangrijke zaken.”

- Staffan Nelemans, Cloud Architect bij Fourtop Staffan Fourtop ICT

De 5 belangrijkste voordelen van Power BI

Met Power BI van het Microsoft Power Platform zijn er binnen je organisatie ontzettend veel mogelijkheden. En soms zie je door de bomen het bos niet meer, waar te beginnen en voor welk doel kun je de tool het beste inzetten. We zetten de vijf grootste voordelen graag voor je op een rijtje:

1. De beste overzichten en altijd up to date
Binnen je organisatie ben je met Power BI altijd up to date met behulp van live rapporten en dashboards. Je verkrijgt inzichten in de meeste actuele cijfers zoals bijvoorbeeld je bedrijfsresultaten en bepaalde kostenposten, maar ook andere overzichten waarbij verschillende databronnen gekoppeld zijn heb je tot je beschikking. Power BI is namelijk geïntegreerd met meerdere Microsoft producten, zoals bijvoorbeeld SharePoint, Power Apps en Excel, wat het makkelijk maakt om de laatste data van verschillende bedrijfsdisciplines te gebruiken in één tool. Hiernaast maak je sowieso altijd gebruik van de laatste versie van Microsoft Power BI, aangezien er geen lokale installatie nodig is en omdat updates automatisch worden doorgevoerd.
 
Power BI | Microsoft Power Platform | Fourtop ICT

2. Mooie en duidelijke visualisaties
Je bent met Power BI in staat om mooie en vooral duidelijke visualisaties te maken. De standaard opties van Microsoft zijn al uitgebreid, maar je kunt ook dashboards en rapporten naar wens maken, aanpassen of specifieke custom visuals online downloaden. Voorkom onduidelijkheden of incomplete gegevensbronnen en dus tijdsverspilling. Zo maak je met Power BI de mooiste visualisaties van bijvoorbeeld grafieken, tabellen en workflows met vele kleurmogelijkheden waarvan iedereen het in je organisatie begrijpt en er daadwerkelijk iets mee kan.
 
3. Delen waar je wilt, met wie je wilt
Power BI is overal beschikbaar, op zowel je PC, laptop, tablet en smartphone. Zo kun je waar je ook bent inzicht krijgen in de beschikbare data en overzichten. En net zo belangrijk, je kunt de informatie ook makkelijk delen met derden. Rapporten en dashboards staan klaar om gedeeld te worden wanneer het je uitkomt en met wie je het wilt delen. Je kunt de data van een rapport bijvoorbeeld op gepaste tijden verversen en het hierna per PDF delen. Hierbij geldt natuurlijk dat er met bepaalde rechten rekening wordt gehouden, zodat niemand data te zien krijgt waarvan het niet de bedoeling is. Je hebt met Power BI de vrijheid om over je data slim te communiceren waar je bent en met wie je maar wilt!
 
4. Power BI is snel
Met Power BI kun je snel en efficiënt werken dankzij de beste live overzichten, maar ook de tool zelf is erg snel in gebruik. De gegevens worden namelijk in het geheugen opgeslagen waardoor analyseren van veel data niet vertragend werkt, je kunt direct alle informatie opvragen waarnaar je op zoekt bent. Je kunt bijvoorbeeld heel snel iets verslepen en direct het resultaat zien, wachten op query’s is hierdoor verleden tijd.
 
Power BI | Microsoft Power Platform | Fourtop ICT

5. Power BI is slim en makkelijk in gebruik
Er zijn vele slimme mogelijkheden om je dagelijkse werk met Power BI makkelijker te maken. Zo is de eerder genoemde integratie met andere Microsoft producten hier een mooi voorbeeld van. Wat vooral slim is aan de tool is dat de software zelf bepaalde data herkent. Selecteer je een item in een bepaalde tabel, dan verandert de grafiek automatisch mee. Of bijvoorbeeld in het geval van plaatsnamen of coördinaten snapt Power BI zelf dat je er misschien wel een kaart bij wilt hebben om de data op te presenteren. De tool snapt waar je naar op zoek zou kunnen zijn en geeft voorstellen om je slimmer te laten werken.

Het leren om Power BI te gebruiken is hiernaast net zo makkelijk dankzij bijvoorbeeld de vele trainingsvideo’s die gemaakt zijn voor de gebruikers. Ook heeft Microsoft een community opgezet zodat kennis en ervaringen onderling gedeeld kunnen worden en er zijn regelmatig webinars over bepaalde functies zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste features en hoe je ze kunt toepassen in jouw organisatie.
 

Passend bij jouw bedrijf

Werk je al in de cloud? In het geval van de digitale werkplek van de toekomst Cloudine, kun je makkelijk gebruik maken van alle voordelen van Power BI. Maar het is geen probleem als je de overstap nog niet hebt gemaakt! Ook in het geval van lokale of hybride ICT omgevingen zijn de oplossingen met behulp van Power BI van Microsoft eindeloos. Waar je data ook is opgeslagen, je kunt optimaal gebruik maken van alle voordelen van het Power Platform.

Power Platform | Microsoft | Fourtop ICT

De voordelen van het Power Platform

De wereld ontwikkelt continu en wij zorgen ervoor dat de ICT mee ontwikkelt met goede en passende oplossingen. Het doel is om je effectiviteit te verhogen, kosten te besparen en werk leuker en makkelijker te maken. We laten je graag meer zien over de mogelijkheden van Power BI, maar ook over andere onderdelen van het Power Platform zoals Power Apps en Power Automate. Geen vraag is te gek, onze creatieve ontwikkelaars denken graag met je mee!

Je leest hier meer over de mogelijkheden van het Power Platform!

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van Power BI of naar alle opties van het Power Platform?

Ontdek wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen!

Afspraak

Dit vind je misschien ook leuk

Verhalen over Cloudine