Blogs

Haal het beste uit je organisatie met het Microsoft Power Platform!

De afgelopen weken hebben we je in meerdere blogs over de voordelen van Power Automate, Power Apps en Power BI verteld. Deze handige en intelligente tools zijn onderdeel van het Power Platform van Microsoft met als doel om je werk makkelijker te maken. De vraag is waar deze automatisering binnen een organisatie kan worden ingezet om zo bij te dragen aan de efficiency. Dit verschilt ook weer per organisatie, maar om hier op een goede manier achter te komen hebben we voor iedereen die graag slimmer wilt werken een aantal scenario’s opgesteld:

  • Zijn er bedrijfsprocessen of taken welke met een redelijke frequentie voorkomen en die “veel” tijd kosten?
  • Is je bedrijfsdata overzichtelijk en intern goed terug te vinden of moet je om tot een goed overzicht te komen gegevens opzoeken in verschillende bronnen? En is er hiernaast te veel data waardoor het veel tijd kost om het goed te analyseren?
  • Heb je het overzicht en de controle in je organisatie en is dit altijd up to date?
  • Wil je gegevens delen wanneer je maar wilt en waar je ook bent zonder je druk te maken over security?

De bovenstaande scenario’s komen allemaal in de kern neer op het volgende: Kun je optimaal productief werken en hoe maak je dit nog makkelijker, leuker en slimmer met als doel een succesvollere organisatie? Het Power Platform van Microsoft biedt oplossingen waar je als persoon en als gehele organisatie veel van zult profiteren. Bespaar kostbare tijd en energie zodat er gefocust kan worden op wat echt belangrijk is binnen je bedrijf. Met procesoptimalisatie, efficiënte en geautomatiseerde tools en duidelijke rapportages stuur je de organisatie succesvoller met het oog op de toekomst. En waar je ook staat met je organisatie, voor elk mogelijke fase ondersteunt het Power Platform je perfect om verder te komen.

Je behoudt binnen je organisatie de controle over belangrijke data met behulp van het Power Platform. Er wordt veel efficiënter en met meer structuur gewerkt wat voor betere resultaten zorgt.”

- Staffan Nelemans, Cloud Architect bij Fourtop Staffan Nelemans | Fourtop ICT

Optimaliseer workflows met Power Automate

Als je weleens het gevoel hebt dat er te weinig uren in een dag zitten of voor het geval je klaar bent met terugkerende en tijdrovende taken is er een mooie oplossing; Power Automate. Bij het door Microsoft ontwikkelde Power Automate, wat voorheen Microsoft Flow heette, draait het om de optimalisering van je processen en workflows door terugkerende processen en taken digitaal te automatiseren. Zo verbeter je de productiviteit binnen je bedrijf, voorkom je fouten door handmatige werkzaamheden en bespaar je kostbare tijd. Bij elk proces, hoe simpel of complex deze ook lijkt, kan de workflow makkelijk geautomatiseerd worden.

Power Platform | Microsoft | Fourtop ICT

De efficiëntie en het gemak van Power Apps

De ICT wereld is constant in beweging en wij ontwikkelen mee, zoals ook in het geval van Power Apps. We blijven op de hoogte van de eindeloze mogelijkheden van Microsoft Office 365 op het gebied van Power Apps om je bedrijfsprocessen te vereenvoudigen en te optimaliseren. De succesvolle Reserveer je Plekje App is hier een mooi voorbeeld van. En onze ICT developers kunnen een Power App heel snel voor je ontwikkelen, mogelijk zelfs binnen een dag.

Je kunt aan de slag met aangepaste zakelijke apps die verbinding maken met opgeslagen gegevens of met online en on-premises gegevensbronnen voor de beste overzichten. Je hebt alle soorten Power Apps; voor app-gebruikers, voor beheerders of juist voor de ontwikkelaars. Elk gewenste omgeving kan zelf gecreëerd en beheerd worden, zo bewerk en wijzig je data in de Power App en kun je overal waar je bent de juiste meldingen en de beste overzichten krijgen. Dit maakt samenwerken makkelijk, efficiënt en vooral leuker waarbij je veel tijd, geld en papier bespaart.

Power Platform | Microsoft | Fourtop ICT

Succesvol sturen met duidelijke rapportages dankzij Power BI

Ben je soms het overzicht kwijt in je organisatie of wil je data duidelijker visualiseren? Met het slimme Power BI van Microsoft zorg je ervoor dat je altijd het overzicht behoudt met behulp van live rapportages en dashboards. In je bedrijf krijg je inzichten in je beschikbare data, wat makkelijk te gebruiken is door zowel de IT-er, de analist, de eigenaar en de eindgebruiker. Wie er ook werkt met de Business Intelligence tool, het moet voor iedereen in je team begrijpbaar en bruikbaar zijn.

Power BI is geïntegreerd met meerdere Microsoft producten, zoals bijvoorbeeld SharePoint, Power Apps en Excel, wat het makkelijk maakt om de laatste data van verschillende bedrijfsdisciplines te gebruiken in één tool. Hierdoor ontwikkel je een data gestuurde onderneming waar de inzichten daadwerkelijk nuttig zijn zodat je op basis van kennis met elkaar tot de beste resultaten kunt komen, zowel op korte als lange termijn.

Cloudine | Power Platform | Microsoft | Fourtop ICT

 

De oplossing passend bij jouw bedrijf

Werk je al in de cloud? In het geval van de digitale werkplek van de toekomst Cloudine, kun je makkelijk gebruik maken van alle voordelen van het Power Platform. Maar het is geen probleem als je de overstap nog niet gemaakt hebt! Ook in het geval van een lokale of hybride ICT omgeving zijn de oplossingen van Microsoft eindeloos. Waar je data ook is opgeslagen, je kunt optimaal gebruik maken van het Power Platform. Het grote voordeel van werken in de cloud met Cloudine is dat je gegevens altijd kunt inzien, bewerken en delen met wie je maar wilt, waar je het wilt en wanneer het je uitkomt. Wij staan bij Fourtop voor samenwerken leuker, makkelijker en veiliger maken en dit altijd passend bij jouw bedrijf!

Power Platform | Microsoft | Fourtop ICT

De voordelen van het Power Platform

De wereld ontwikkelt continu en wij zorgen ervoor dat de ICT mee ontwikkelt met goede en passende oplossingen. Het doel is om je effectiviteit te verhogen, kosten te besparen en werk leuker en makkelijker te maken. We laten je op onze websitepagina graag meer zien over de mogelijkheden van het Power Platform, met als onderdelen Power Automate, Power Apps en Power BI. Geen vraag is te gek, onze creatieve ontwikkelaars denken graag met je mee!

Je leest hier meer over de mogelijkheden van het Power Platform!

Inschrijven per email