Blogs

Bewustwording en training voor de beste ICT security

Weten je collega’s wat ze kunnen doen als ze door een hacker aangevallen worden, zeker nu ze veel thuis werken? En is er in je organisatie bekend wat de impact precies is van cybercriminaliteit? De gevolgen zijn groot, maar dit is niet altijd bekend bij iedereen. En het is niet voor niets dat hackers zich juist richten op de medewerkers van een bedrijf, ze zijn op het gebied van ICT security namelijk de zwakkere schakel en daardoor het makkelijkste en eerste doelwit. Je kunt je ICT omgeving technisch nog zo veilig inrichten, als je collega’s niet bewust zijn van waar op gelet moet worden tijdens het dagelijkse werk en van de mogelijke risico’s voor de continuïteit, loopt je bedrijf alsnog gevaar.

De wereld van cybercrime

In de blog Cloudine en alles over adoptie en verandering is het al genoemd: Veranderen gaat zeker niet vanzelf. Het is belangrijk om de toegevoegde waarde goed in kaart te brengen zodat het helder is wat de veranderingen precies op gaan leveren. Dit geldt voor zowel de adoptie bij een vernieuwing van je ICT omgeving, maar ook voor in je huidige ICT omgeving kan een verandering in de manier van denken over bijvoorbeeld ICT security goed en vooral nodig zijn. En ook dit gaat niet vanzelf! In beide gevallen begint het bij het trainen en het bewust maken van je collega’s.

Om datalekken en aanvallen door hackers te helpen voorkomen creëren we bewustwording en bewapenen we iedereen in je bedrijf door middel van onze Bewustwordings- en Security Awareness trainingen. Op informatieve wijze worden je collega's meegenomen in de wereld van cybercrime en leren ze aan de hand van voorbeelden en tips & tricks wat je als individu en als organisatie hiertegen kunt doen. En wij doen dit graag met een leerzame en vooral persoonlijke benadering met het uiteindelijke doel dat naast een technisch veilige inrichting van de hard- en software beveiliging van je bedrijf ook je medewerkers veiliger en bewuster werken!

De ICT security trainingen

In onze doorlopende trainingen over ICT Security Awareness en informatiebeveiliging worden onder andere de onderstaande onderwerpen besproken. 

  • Wat is de impact van cybercriminaliteit en wat als je wordt aangevallen
  • De gevolgen van een datalek in de AVG
  • Bewustwording en handvatten om het te voorkomen
  • Onderwerpen als multi-factor authenticatie, phising, encryptie, Data Loss Prevention (DLP)
  • Onze verantwoorde ICT security aanpak met behulp van de software en laatste features van partner ESET

Er zijn trainingen op locatie mogelijk over ICT security en informatiebeveiliging met één van onze Fourtop ICT experts, maar om het nog eenvoudiger te maken bieden we ook gebruiksvriendelijke online trainingen. Dit kan in de vorm van filmpjes met tips & tricks, maar ook via Microsoft Teams kun je in kleinere groepjes een training meekijken en direct vragen stellen over hoe je veiliger kunt werken. De interactie met elkaar zorgt voor een goede bewustwording op een leerzame en luchtige manier.

Blog security trainingen

De ICT security aanpak met Cloudine

Hiernaast hebben we bijvoorbeeld ook een specifieke ICT security aanpak met Cloudine, de digitale werkplek van de toekomst. Met Cloudine maak je gebruik van alle voordelen van Microsoft 365 en de beste additionele diensten zoals bijvoorbeeld de ICT security van beveiligingspartner ESET. We vertellen je graag alles over verantwoord werken in de cloud en hoe wij je hiermee kunnen helpen met behulp van onze ICT security trainingen specifiek voor Cloudine. Dit maakt werken naast leuker en makkelijker ook vooral veiliger!

Cloudine - Fourtop - veiliger werken

Inschrijven per email